ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Προσοχή στην «παγίδα» του πράσινου τιμολογίου ρεύματος – Θα πληρώσετε 35% «καπέλο»

Πριν επιλέξετε τιμολόγιο, δείτε αναλυτικά τις χρεώσεις

Μεγάλη προσοχή στα «ψιλά γράμματα», των τιμολογίων ρεύματος, πρέπει να έχει ο καταναλωτής, πριν αποφασίσει ποιο τιμολόγιο θα διαλέξει.
Σύμφωνα με τον ενεργειακό επιθεωρητή κ. Μιχάλη Χριστοδουλίδη, στο πράσινο τιμολόγιο, πρέπει ο καταναλωτής να πληρώνει πριν τη λήξη της ημερομηνίας λήξης του λογαριασμού, αλλιώς θα έχει αύξηση στον λογαριασμό, που φτάνει το 35%. Και αυτό γιατί, τόση είναι η έκπτωση, που δίνεται από τις εταιρείες και ορίζεται ως «έκπτωση συνέπειας».
Ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρει συγκεκριμένα: « Οι τιμές που έδωσαν στα πράσινα τιμολόγια, είναι τιμές μετά από έκπτωση. Οι εκπτώσεις κυμαίνονται από 20% έως και 40%. Κάποιο ποσοστό από την έκπτωση, είναι το ποσοστό συνέπειας. Που σημαίνει ότι αν εσύ καθυστερήσεις μία ημέρα την πληρωμή του τιμολογίου, ενώ θα είχε, για παράδειγμα, 14 λεπτά του ευρώ η κιλοβατώρα, με την έκπτωση, αφαιρείται ποσοστό συνέπειας , που φτάνει το 35% και η τιμή της κιλοβατώρας, στο παράδειγμα που είπαμε, μπορεί να φτάσει και τα 19 ή 20 λεπτά. Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν οι καταναλωτές, γιατί 35% επάνω από το κανονικό, είναι μεγάλη διαφορά», καταλήγει.
Πηγή
ΔΕΙΤΕ:  Επί τάπητος τα προβλήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας στο Ναύπλιο

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!