Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FB!

Προστατεύουμε τα φυτά μας από το κρύο με απλά βήματα

Πώς να προστατέψετε τα φυτά από το κρύο, τις παγωμένες ημέρες του χειμώνα

Δεν με νοιάζει τι ονόματα  έχουν δώσει φέτος οι μετεωρολόγοι στα εκάστοτε  νέα κύματα  κακοκαιρίας. Ένα είναι σίγουρο, τα φυτά μας θα χρειαστούν προστασία όχι μόνο από το χιόνι αλλά από τον παγωμένο αέρα και τις χαμηλές θερμοκρασίες, είτε βρίσκονται μέσα στο σπίτι είτε έξω. Πάμε λοιπόν να δούμε ένα ένα τα μέτρα προστασίας ξεκινώντας από μέσα προς τα έξω.
Όσοι έχετε φυτά πολύ κοντά στα παράθυρα απομακρύνετέ τα καθώς γύρω από τα κουφώματα δημιουργούνται κρύα ρεύματα και οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλότερες συγκριτικά με το υπόλοιπο σπίτι, ειδικά τη νύχτα. Η προσωρινή απομάκρυνση φυτών που βρίσκονται κοντά στο παράθυρο ή πάνω σε μαρμάρινες επιφάνειες επιβάλλεται καθώς το μάρμαρο είναι από τα πιο κρύα οικοδομικά υλικά.
Αν δεν υπάρχει θέρμανση στο χώρο που είναι τα φυτά σας, βάλτε τα προσωρινά κάπου ψηλά. Ο ζεστός αέρας ανεβαίνει πάντα προς τα πάνω.
Σε ότι τώρα αφορά τον κήπο ή την αυλή μας, μεγάλα φυτά φυτεμένα στο χώμα σπανίως έχουν πρόβλημα. Τα πεσμένα φύλλα που συνήθως καλύπτουν την επιφάνεια του χώματος, αποτελούν φυσικό δίχτυ παγοπροστασίας. Για όσους είστε προχωρημένοι στην κηπουρική, η καλά χωνεμένη κοπριά συμβάλει στη διατήρηση των επιθυμητών θερμοκρασιών στο χώμα.
Μεταφέρετε τις γλάστρες σας όλες μαζί σε μέρος καλά προστατευμένο από τον παγωμένο άνεμο ή το χιόνι. Αν το μέγεθός τους το επιτρέπει, μπορείτε να τις βάλετε κάτω από κάποιο τραπέζι εξωτερικού χώρου. Για μεγαλύτερη ακόμη προστασία καλύψτε το με νάιλον που επιτρέπει τον αερισμό ή με ειδικό δίχτυ παγοπροστασίας. Διαφορετικά καλύψτε τα φυτά σας μεμονωμένα. Ισοθερμικές κουβέρτες ή αυτοσχέδια κάλυψη με αφρολέξ έχει αποτέλεσμα.
Μικρά και ευαίσθητα φυτά ίσως θα πρέπει να μεταφερθούν προληπτικά σε εσωτερικό χώρο. Για να μη στρεσαριστούν από τις απότομες αλλαγές θερμοκρασίας, μπορείτε να τα φιλοξενήσετε σε χώρο χωρίς θέρμανση, όπως έξω από την είσοδο του διαμερίσματός σας ή το δώμα της ταράτσας.
Αν το χιόνι καλύψει τα φυτά σας, μην βιαστείτε να το αφαιρέσετε γιατί προστατεύει το φύλλωμα από τον κρύο αέρα. Τινάζετε το χιόνι πριν παγώσει, μόνο αν το βάρος του προκαλεί ζημιά στο φυτό.
Last but not least μην αφήνετε τα φυτά εντελώς απότιστα. Το ξερό χώμα μαζί με τον παγωμένο αέρα θα τους δώσει την χαριστική βολή.

 Επιστροφή στην Αρχική σελίδα 
→ Ακολουθήστε το Argolida Planet στο Facebook για να μαθαίνετε πρώτοι αυτά που “παίζουν” στην Αργολίδα!
ΔΕΙΤΕ:  Πόρτο Χέλι, το μικρό ψαροχώρι που έχει αναδειχθεί σε δημοφιλή προορισμό

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!