Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FB!

«Προσωπικότητες του Αγώνα στο Ναύπλιο»: Ομιλία από την Δήμητρα Κουκίου


Στο πλαίσιο της έκθεσης ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ ΄21: ΝΑΥΠΛΙΟ, την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022 -ώρα 6.30 μμ- η Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου κ. Δήμητρα Κουκίου θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα: «Προσωπικότητες του Αγώνα στο Ναύπλιο».
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Δήμητρα Κουκίου σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στο ΕΚΠΑ. Από το 1986 εργάζεται στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο ως Επιμελήτρια της Βιβλιοθήκης και της Συλλογής των Χαρακτικών. Από το 1998 έως το 2020 υπηρέτησε ως Προϊσταμένη Βιβλιοθήκης.
Από το 2021 είναι Αναπληρώτρια Διευθύντρια. Υπό την ιδιότητα του επιστημονικού συνεργάτη έχει λάβει μέρος στο σχεδιασμό των εκθέσεων εντός και εκτός ΕΙΜ, έχει δημοσιεύσει άρθρα πάνω στο γνωστικό της αντικείμενο, συμμετείχε σε συλλογικά έργα, ενώ έχει και δύο μονογραφίες στο ενεργητικό της.
Υπήρξε μέλος της ομάδας που σχεδίασε και υλοποίησε το επετειακό πρόγραμμα του ΕΙΜ για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση με τίτλο ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ ΄21. Είναι μέλος της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας της Ελλάδος και του ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ.

 

ΔΕΙΤΕ:  Αργολίδα: Αυτοκίνητο έπεσε μέσα στη θάλασσα!

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!