ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Πρωτοφανές: Παρέδωσαν την υφαλοκρηπίδα στην Τουρκία

Το σύνολο της ελληνικής υφαλοκρηπίδας που εκτείνεται έως και τα 200 ν.μ. από τη Ρόδο, την Κρήτη και το Καστελόριζο παρέδωσε η ελληνική κυβέρνηση, στην Τουρκία.

Το πρωτοφανές είναι ότι η ελληνική «κόκκινη γραμμή» μπαίνει τώρα στα έξι ναυτικά μίλια(!) στο εύρος δηλαδή των ελληνικών χωρικών υδάτων τα οποία οι Τούρκοι δεν είπαν ποτέ ότι θα παραβιάσουν!

“Σε καμία περίπτωση, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν πρόκειται να κινηθούν, εάν το Oruc Reis δεν διαβεί αυτή τη γραμμή”, διαρρέει το ΥΠΕΘΑ σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open TV ότι αυτό διεμήνυσαν Επιτελείς του Πενταγώνου στον Αμερικανό πρεσβευτή Τζέφρι Πάιατ ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα το ΥΠΕΘΑ.

“Σε περίπτωση που προσεγγίσει τα έξι ναυτικά μίλια τότε μόνο θα υπάρξει κινητοποίηση προκειμένου να αποτραπεί η συγκεκριμένη κίνηση” φέρεται να είπαν!

Εάν ισχύουν αυτές οι πληροφορίες, αυτό δεν είναι “κόκκινη” γραμμή. Αυτό δεν είναι πρακτικά τίποτα.

Οι Τούρκοι ουδέποτε είπαν ότι θα παραβιάσουν τα Εθνικά Χωρικά Ύδατα κάνοντας έρευνες και ουσιαστικά πρόκειται για σκέτη κοροϊδία απέναντι στον ελληνικό λαό.

Που πήγε ο “θόρυβος” που έκαναν τα ελληνικά πολεμικά σκάφη στην προηγούμενη επιδρομή του Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα;

Ούτε αυτό δεν επικαλούνται πλέον.

Η Ελλάδα έχει παραιτηθεί πλήρως των δικαιωμάτων της και επίσημα πλέον.

Όλα αυτά διαμηνύθηκαν στον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ που πέρασε σήμερα το κατώφλι του Πενταγώνου.

Την ίδια ώρα το ερευνητικό Oruc Reis βρίσκεται εδώ και ώρες 30 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του Καστελόριζου και εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Κινείται με χαμηλή ταχύτητα και συγκεκριμένα με πέντε κόμβους. Η συγκεκριμένη ταχύτητα που έχει αναπτύξει το τουρκικό σκάφος αποτελεί ένδειξη ότι πραγματοποιεί έρευνες, με την Ελλάδα να είναι απούσα.

ΠΗΓΗ

#Εκλογές 2023

Μπήκαμε και επίσημα στην προεκλογική περίοδο!
Αν είστε και εσείς υποψήφιος/α στην Αργολίδα, επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 6948083131.
Πάνω από 100.000 αναγνώστες, κάθε μήνα, διαβάζουν Argolida Planet.
Ευκαιρία να σας μάθουν όλοι!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Αυτά που... παίζουν!

#Διαβάστε σήμερα!

Ρίξε και εδω μια ματιά!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!