ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Πρώτος θάνατος από Lassa: Τα 3 συμπτώματα του ιού που είναι πιο θανατηφόρος απ’ τον covid


Μία νέα νόσος πιο θανατηφόρα από τον κορωνοϊό, η οποία έχει ήδη καταγραφεί ως δυνητική πανδημία, έκανε τη θανατηφόρα εμφάνισή της και στη Βρετανία σύμφωνα με την Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας της χώρας, ενώ αρκετά είναι τα χρόνια που συναντάται στη Δυτική Αφρική αφού ο ιός Lassa (Lassa Virus) θεωρείται ενδημικός στη Νιγηρία και τη Λιβερία.
Ο πυρετός Lassa επανεμφανίστηκε στη Βρετανία μετά από 13 χρόνια, ενώ μέχρι σήμερα είχαν καταγραφεί μόλις 10 κρούσματα συνολικά ως το 2009. Ο πρώτος θάνατος συνδέεται με ταξίδι μέλους οικογένειας που είχε επιστρέψει από τη Δυτική Αφρική.
Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι ασθενείς της νόσου με πυρετό Lassa θα αναρρώσουν πλήρως όμως υπάρχει και ένα ποσοστό κοντά στο 1% που θα χάσουν τη ζωή τους.
Τα πρώτα και βασικότερα συμπτώματα της νόσου ξεκινούν με πονοκεφάλους, πονόλαιμο και έμετο. Σε δεύτερο στάδιο και σε μικρότερα ποσοστά η νόσος μπορεί να προκαλέσει επίσης αιμορραγία από το στόμα, τη μύτη ή τον κόλπο.
Μάλιστα όπως αναφέρει η σχετική ιατρική βιβλιογραφία για τη νόσο, το 25% των ασθενών θα έχουν συμπτώματα προσωρινής κώφωσης τα οποία θα εξαφανιστούν μετά την ανάρρωσή τους.

Πηγή


 Επιστροφή στην Αρχική σελίδα 
→ Ακολουθήστε το Argolida Planet στο Facebook

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!