ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Πόσα άτομα ζήτησαν βοήθεια από το ΚΕΘΕΑ στο Ναύπλιο

Όπως προκύπτει από τον ετήσιο απολογισμό που έδωσε την Πέμπτη στη δημοσιότητα ο οργανισμός, τα απαγορευτικά μέτρα και ο φόβος για την πανδημία μείωσαν κατά 12% τη ζήτηση θεραπείας στα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ μέσα στο 2020, ιδίως από εφήβους και νεαρούς ενήλικες.

Συνολικά, το δίκτυο υπηρεσιών απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ “Κύτταρο-Οξυγόνο” της Πελοποννήσου εξυπηρέτησε πέρυσι 749 άτομα: 416 χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών και 333 μέλη οικογενειών χρηστών.

Στο συμβουλευτικό κέντρο της Καλαμάτας υπηρεσίες ενημέρωσης συμβουλευτικής και προετοιμασίας δέχτηκαν 69 άτομα, στο Ναύπλιο 43 άτομα, την Πάτρα 44 άτομα, τον Πύργο 76 άτομα, τις Φυλακές Αγίου Στεφάνου Αχαΐας 73 άτομα και τις Φυλακές Ναυπλίου 38 άτομα .

Υπηρεσίες οικογενειακής υποστήριξης δέχτηκαν 85 άτομα στην Καλαμάτα, 87 άτομα στο Ναύπλιο, 51 άτομα στην Πάτρα και 91 άτομα στον Πύργο.

Στο πρόγραμμα Κοινωνικής Ένταξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Πύργος) εντάχθηκαν 87 άτομα.

ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ COVID-19

Η επιβολή περιοριστικών μέτρων εξαιτίας της Covid-19 και η καραντίνα έστρεψαν το 2020 τα θεραπευτικά προγράμματα σε εκτεταμένη αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων, για τη διενέργεια συμβουλευτικών, θεραπευτικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. Παράλληλα, ωστόσο, περιορίστηκε σημαντικά η εξωστρέφεια της θεραπευτικής διαδικασίας και η αλληλεπίδραση των θεραπευτικών προγραμμάτων με την κοινωνία. Σημαντικές δυσκολίες σηματοδότησαν οι επιπτώσεις της πανδημίας στην κοινωνία και την οικονομία για την κοινωνική επανένταξη των μελών του ΚΕΘΕΑ, αυξάνοντας τον κίνδυνο υποτροπής.

Από τα συμπεράσματα του ετήσιου απολογισμού του οργανισμού φαίνεται επίσης ότι οι νόμιμες εξαρτήσεις απασχολούν όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια την ελληνική κοινωνία. Μέσα στο 2020 το ΚΕΘΕΑ υποστήριξε πανελλαδικά 1.957 άτομα για την εξάρτηση από το αλκοόλ, την προβληματική ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια και την προβληματική χρήση του διαδικτύου/gaming.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;