ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Πόσοι το πατάνε: Το απίθανό νούμερο του Netflix για το skip intro

Το Netflix αποκαλύπτει την ιστορία του κουμπιού.

Skip Intro – Netflix: Στην εποχή του binge watching και της μαζικής… κατανάλωσης σειρών στο streaming μας φαίνεται πλέον αδιανόητο να παρακολουθήσουμε τους τίτλους αρχής μία σειράς σε κάθε επεισόδιο και το skip intro είναι πλέον μία τυπική διαδικασία για όλους. Υπήρχε όμως μία εποχή, όχι πολύ μακρινή από αυτή που ζούμε, που όσα επεισόδια και να έβλεπες μαζεμένα, οι τίτλοι αρχής ήταν σταθερά εκεί. Μέχρι που το Netflix αποφάσισε να βρει έναν τρόπο να διευκολύνει το κοινό. O Cameron Johnson, διευθυντής καινοτομίας του Netflix, διηγείται το πως ξεκίνησε αυτή η ιδέα.
«Ορισμένοι σχεδιαστές κι εγώ σκεφτόμασταν πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τα μέλη να ζήσουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία του Netflix. Κάποιες φορές, θέλεις να βρεις μια συγκεκριμένη αγαπημένη σου στιγμή –αυτήν την εκπληκτική σκηνή δράσης ή τη μεγάλη αποκάλυψη μιας απίστευτης ανατροπής– ή να ξαναδείς ένα αγαπημένο σου αστείο. Έπεσε η ιδέα να προσθέσουμε τις επιλογές “παράλειψη προς εμπρός” και “παράλειψη προς τα πίσω” για δέκα δευτερόλεπτα κάθε φορά.
Ο λόγος να προσφέρουμε την επιλογή παράλειψης προς τα πίσω ήταν προφανής: ίσως κάποιος να αποσυντονίστηκε και να έχασε μια συγκεκριμένη στιγμή. Γιατί όμως να κάνεις παράλειψη προς τα εμπρός για δέκα δευτερόλεπτα; Ίσως να θες να παραλείψεις τους τίτλους αρχής. Κανείς μας όμως δεν μπορούσε να βρει κάποιον άλλο πειστικό λόγο» ανέφερε αρχικά ο Johnson και στη συνέχεια τόνισε ότι η τελική ιδέα ήρθε από το Game of Thrones.
«Εκείνη την περίοδο, έβλεπα και το Game of Thrones, του οποίου, ως γνωστό, οι (όμορφοι) τίτλοι αρχής διαρκούν πολύ. Είχα συγκλονιστεί με τη σειρά και ήθελα να παραλείψω τους συντελεστές και να πάω απευθείας στην ιστορία, αλλά με ενοχλούσε που έπρεπε με το χέρι να μετακινούμαι προς τα εμπρός για να βρω το σωστό σημείο. Ορισμένες φορές πήγαινα πολύ μπροστά και άλλες φορές μετακινούμουν πολύ λίγο. Αναρωτιόμουν αν ένιωθαν και άλλοι όπως εγώ».
Ταυτόχρονα, τα στοιχεία των χρηστών έδειχναν το 15% των μελών προχωρούσε προς τα εμπρός τη σειρά με το χέρι στα πρώτα πέντε λεπτά.
«Αντί λοιπόν να σχεδιάσουμε μια λύση για έναν γενικό σκοπό που ίσως εξυπηρετούσε διάφορες ανάγκες, όπως είναι η μετακίνηση προς τα εμπρός για 10 δευτερόλεπτα, σχεδιάσαμε μια λύση για έναν και μόνο σκοπό που εξυπηρετούσε άψογα ένα μόνο πράγμα. Στόχος μας ήταν να φτιάξουμε μια λύση όσο το δυνατόν πιο απλή που να επιτρέπει όμως στα μέλη να ακούν, αν θέλουν, αυτό το πιασάρικο μουσικό θέμα ξανά (και ξανά).
Το κουμπί θα εμφανίζεται στην οθόνη μόνο όταν χρειάζεται και θα λειτουργεί με ένα μόνο κλικ. (Υπάρχει κι ένα γνωστό κόλπο, με το πάτημα του πλήκτρου “s” στο πληκτρολόγιο όταν εμφανίζεται το κουμπί “Παράλειψη εισαγωγής”, μπορείτε να περάσετε την εισαγωγή χωρίς να πρέπει να μετακινήσετε το ποντίκι σας.) Για να δώσουμε όνομα στο κουμπί, σκεφτήκαμε διάφορες επιλογές όπως “Μεταπήδηση τίτλων”, “Παράλειψη τίτλων”, “Μεταπήδηση”, “Skip Intro” και απλώς “Παράλειψη” και μετά αρχίσαμε να τεστάρουμε τη λειτουργία με τυχαίους χρήστες».
Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Η λειτουργικότητα ονομάστηκε τελικά skip intro, δοκιμάστηκε αρχικά σε συγκεκριμένες χώρες και συσκευές, αλλά μέχρι τα μισά του 2017 ήταν διαθέσιμη παντού και σε όλους. Και εκτός από το πρώτο επεισόδιο που συνήθως θέλουμε να ρίξουμε μια ματιά στους τίτλους αρχής από εκεί και πέρα το πάτημα του κουμπιού έχει περάσει στο υποσυνείδητο και γίνεται αυτόματα.

Πηγή

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;