ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Πόσο καιρό διατηρούνται στο ψυγείο τα μαγειρεμένα ψάρια


Η τακτική κατανάλωση ψαριού μπορεί να αποκομίσει ποικίλα οφέλη για την υγεία, καθώς είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, σελήνιο και βιταμίνη D, ενώ ταυτόχρονα είναι χαμηλά σε κορεσμένα λιπαρά, αναφέρει η Σχολή Δημόσιας Υγείας του Harvard T.H. Chan.
Σύμφωνα με την American Heart Association (AHA), συνιστάται να καταναλώνετε 2 μερίδες λιπαρών ψαριών σε εβδομαδιαία βάση, με το σολομό, τη ρέγγα, το σκουμπρί και τον τόνο να συμπεριλαμβάνονται ανάμεσα στους πιο συνιστώμενους τύπους ψαριών για κατανάλωση λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε ωμέγα-3.
Ποια τα οφέλη από την κατανάλωση ψαριών για την υγεία
Μάλιστα, μια ανασκόπηση του 2018 που δημοσιεύτηκε στο Circulation βρήκε σημαντικά στοιχεία που προέρχονται από διάφορες μελέτες ότι τα ωμέγα-3 στα λιπαρά ψάρια μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις -ακόμα κι αν καταναλώνονται μόνο μία φορά την εβδομάδα. Τα ευρήματα της μελέτης καθόρισαν ότι ο κίνδυνος για αιφνίδιο καρδιακό θάνατο μειώθηκε στο μισό για όσους έτρωγαν ένα γεύμα λιπαρών ψαριών την εβδομάδα. Ομοίως, όσοι έτρωγαν ψάρια μία φορά την εβδομάδα είχαν, επίσης, 14% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν εγκεφαλικό επεισόδιο που προέρχεται από θρόμβους αίματος στον εγκέφαλο.
Επειδή τα ψάρια έχουν τόσα πολλά οφέλη για την υγεία, είναι κατανοητό να θέλετε να διατηρήσετε τα υπολείμματα για όσο το δυνατόν περισσότερο, προκειμένου να προσπαθήσετε να επιτύχετε την εβδομαδιαία διατροφική σύσταση των ειδικών. Αλλά πόσο καιρό είναι ασφαλές να διατηρείτε τα μαγειρεμένα ψάρια στο ψυγείο;
Πόσο καιρό να μαγειρεμένα ψάρια διατηρούνται στο ψυγείο
Τα ψάρια που περισσεύουν δεν πρέπει να διατηρούνται στο ψυγείο για περισσότερο από 3-4 ημέρες, αναφέρει το healthdigest.com. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ψύξη δεν σταματά εντελώς την ανάπτυξη των βακτηρίων, αλλά μάλλον την επιβραδύνει. Επομένως, η κατανάλωση υπολειμμάτων ψαριών μετά από 4 ημέρες παραμονής στο ψυγείο μπορεί ενδεχομένως να οδηγήσει σε πιθανές ασθένειες.
Ενώ αυτές οι οδηγίες αφορούν ψάρια που έχετε ετοιμάσει και μαγειρέψει εσείς οι ίδιοι, τι γίνεται με τα υπολείμματα που παίρνετε σπίτι από ένα εστιατόριο; Σύμφωνα με τους AWG Private Chefs, τα μαγειρεμένα ψάρια που παίρνετε σπίτι από ένα εστιατόριο πρέπει να καταναλώνονται την επόμενη μέρα. Επειδή τα ψάρια που χρησιμοποιούνται στα εστιατόρια μπορεί να έχουν ήδη αφεθεί έξω πριν από το σερβίρισμα, είναι καλύτερο να καταναλώνετε τα υπολείμματα μέσα σε 24 ώρες.
Επιπλέον, θα θέλετε να διατηρήσετε το ψυγείο σας σε θερμοκρασία μεταξύ 1,6- 3,3 βαθμούς Κελσίου, αναφέρουν οι AWG Private Chefs. Η διατήρηση του ψυγείου σας σε αυτό το εύρος θερμοκρασίας θα βοηθήσει τα ψάρια να διατηρηθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, καθώς τα ψυγεία συχνά απέχουν μερικούς βαθμούς από την καθορισμένη θερμοκρασία.
Και φυσικά, η μύτη σου δεν λέει ποτέ ψέματα! Εάν εντοπίσετε ένα πικάντικο, χημικό άρωμα να βγαίνει από τα υπολείμματά σας ή εάν το ψάρι εμφανίσει γλοιώδη επικάλυψη, να είστε πάντα προσεκτικοί και να το πετάξετε για να αποφύγετε πιθανή ασθένεια.

Πηγή

#Εκλογές 2023

Μπήκαμε και επίσημα στην προεκλογική περίοδο!
Αν είστε και εσείς υποψήφιος/α στην Αργολίδα, επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 6948083131.
Πάνω από 100.000 αναγνώστες, κάθε μήνα, διαβάζουν Argolida Planet.
Ευκαιρία να σας μάθουν όλοι!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Αυτά που... παίζουν!

#Διαβάστε σήμερα!

Ρίξε και εδω μια ματιά!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!