ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε μπάνιο τον σκύλο μας

Πολλοί άνθρωποι που έχουν κατοικίδια τα αφήνουν να κοιμούνται μαζί τους στο ίδιο κρεβάτι.

Αλλά και στο ίδιο κρεβάτι να μην κοιμούνται, σίγουρα θα ξαπλώνουν σε πολυθρόνες και καναπέδες. Γιατί μπορεί το ζωάκι σας να έχει το δικό του κρεβατάκι, όμως σαν τους καναπέδες δεν έχει.
Και ενώ οι γάτες είναι ζώα που κάνουν μόνα τους και καθημερινά το μπάνιο τους, οι σκύλοι χρειάζονται τη δική μας συμμετοχή σε αυτό. Εκτός από τις βρωμιές και τις μυρωδιές, πάνω στους σκύλους βρίσκονται και διάφορα άλλα, όπως παράσιτα, μικρόβια και τα σχετικά τα οποία φέρνουν μέσα σπίτι.
Για αυτό το λόγο το μπάνιο επιβάλλεται. Και δεν μιλάμε για μπάνιο που γίνεται μια στο τόσο αλλά για μπάνιο σε τακτική βάση. Είτε αρέσει είτε όχι σε έναν σκύλο το μπάνιο είναι απαραίτητο για να μένει υγιής τόσο αυτός όσο και εσείς. Πόσο όμως συχνά πρέπει να κάνει; Η απάντηση είναι: εξαρτάται.
Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν σκύλοι που λερώνονται και μυρίζουν πιο εύκολα και πιο συχνά από τους άλλους. Το ίδιο δεν συμβαίνει και με εμάς; Για αυτό, πλύνετε το σκύλο σας όταν τον δείτε λερωμένο και όταν αρχίζει να μυρίζει.
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει κάθε μέρα και ούτε πάνω από μια φορά την εβδομάδα. Σκύλοι, για παράδειγμα, με ένα λιπαρό τρίχωμα, όπως κυνηγόσκυλα, μπορεί να χρειάζονται μία φορά την εβδομάδα.
Πρέπει επίσης να ξέρετε ότι ένα συχνό μπάνιο μπορεί να βλάψει το ζώο σας. Γιατί έτσι φεύγουν τα φυσικά έλαια το τριχώματός του, καθιστώντας το δέρμα και το τρίχωμα ξηρό και πιο επιρρεπές σε πιτυρίδα. Μερικά επίσης σαμπουάν μπορεί να ξηραίνουν ή να ερεθίσουν το δέρμα του. Για αυτό δοκιμάστε διαφορετικά σαμπουάν μέχρι να βρείτε το κατάλληλο αφού συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας.

 Επιστροφή στην Αρχική σελίδα 
→ Ακολουθήστε το Argolida Planet στο Facebook

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!