Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FB!

Πότε αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ – Τι θα ισχύει από το 2023


Tην Πρωτοχρονιά αναμένεται να αυξηθεί στον ιδιωτικό τομέα ο κατώτατος μισθός, με το επικρατέστερο σενάριο να προβλέπει ότι θα φθάσει στα 751 ευρώ.
Αναλυτικότερα, η διαδικασία διαμόρφωσης του νέου κατώτατου μισθού θα ξεκινήσει με τη νέα χρονιά, προκειμένου το κυβερνητικό επιτελείο να καθορίσουν το νέο πλαίσιο, με τον αυξημένο κατώτατο μισθό να ισχύει από την 1η Μαΐου 2023.
Μάλιστα, από την αρχή της νέας χρονιά θα σταματήσει η παρακράτηση των φορολογητέων μηνιαίων αποδοχών για όλους τους μισθωτούς υπαλλήλους του Δημοσίου και τους συνταξιούχους, που υπερβαίνουν τα 1.000 ευρώ.
Παράλληλα, δεν θα παρακρατείται από τις μεικτές αποδοχές των πολιτικών υπαλλήλων του Δημοσίου η μη ανταποδοτική εισφορά 1% υπέρ του Ταμείου Προνοία, ενώ όπως ανακοινώθηκα θα  αναμορφώνεται το Ειδικό Μισθολόγιο των 20.000 γιατρών του ΕΣΥ με αύξηση του βασικού μισθού και των επιδομάτων ευθύνης (μεσοσταθμικά περίπου 10%).
Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2024 θα τεθεί σε εφαρμογή ένα νέο αναμορφωμένο ενιαίο μισθολόγιο για τους 600.000 πολιτικούς δημοσίους υπαλλήλους.
Σύμφωνα με το νέο μισθολόγιο, οι συνολικές αποδοχές όλων των υπαλλήλων θα αυξηθούν, με τις μεγαλύτερες αυξήσεις να τις λαμβάνουν οι χαμηλόμισθοι, αλλά και όσοι κατέχουν θέσεις ευθύνης.

Πηγή

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!