Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FB!

Πότε θα καταβληθούν τα ενοίκια στους ιδιοκτήτες ακινήτων

Μέσα στον Ιανουάριο, ενδεχομένως το πρώτο 15ήμερο αναμένεται να πιστωθούν τα ενοίκια στους ιδιοκτήτες ακινήτων, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

Για τα αυστηρότερα μέτρα περιορισμού που βρίσκονται από σήμερα και για μία εβδομάδα σε ισχύ μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ποιες επιχειρήσεις δεν θα καταβάλουν καθόλου ενοίκιο τον Ιανουάριο

Όπως είπε ο ίδιος, μιλώντας στο Mega, στις 11 Ιανουαρίου, αν όλα πάνε καλά «και συμπιέσουμε την πανδημία προς τα κάτω, θα επιστρέψουμε σε αυτό που ήμασταν εχθές, δηλαδή με click away κλπ. Θα συζητήσουμε μες στη βδομάδα με τους ειδικούς για το αν θα μπορέσουμε να πάμε σε πιο χαλαρά μέτρα. Όπως τις ζώνες που ανέφερα ή να δούμε πώς θα μπορούμε να δουλέψουμε με ραντεβού σε κάποια καταστήματα».

Ο υπουργός Ανάπτυξης επανέλαβε επίσης το μέτρο που έλαβε η κυβέρνηση, σύμφωνα με το οποίο οι επιχειρήσεις που μένουν κλειστές με κρατική εντολή δεμ θα πληρώσουν ενοίκιο τον Ιανουάριο. 

Αναφορικά με το πότε θα πιστωθούν τα ενοίκια στους ιδιοκτήτες ακινήτων, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι «μέσα στον Ιανουάριο, νομίζω το πρώτο δεκαπενθήμερο, θα πιστωθούν κανονικά τα χρήματα». 

Όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Οικονομικών, απαλλάσσονται πλήρως από το ενοίκιο του Ιανουαρίου οι επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές έως τις 11 του Ιανουαρίου. 

Το μέτρο αφορά σε όλες τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή έως τις 11 Ιανουαρίου.

Συμπεριλαμβάνονται όλες οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου, ανεξαρτήτως εάν λειτουργούν με υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον, οι επιχειρήσεις της εστίασης, ανεξαρτήτως εάν λειτουργούν με διανομή προϊόντων ή/και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα, τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής, οι επιχειρήσεις των κλάδων πολιτισμού και αθλητισμού, τα γυμναστήρια και άλλες επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή.

Επιπλέον, εντάσσονται οι επιχειρήσεις του τουρισμού, όπως ξενοδοχεία, καταλύματα και τουριστικά γραφεία, και οι υπηρεσίες μεταφορών, καθώς πλήττονται ιδιαίτερα από την απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό.

πηγή

Διαβάστε ακόμα στο Argolida Planet:

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!