ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Πότε θα ξέρουμε αν χρειαστεί τέταρτη δόση


Με τη νέα αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού- τόσο στη χώρα μας όσο και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες- έχει ανοίξει η συζήτηση στην επιστημονική κοινότητα σχετικά με την αναγκαιότητα χορήγησης τέταρτης δόσης του εμβολίου κατά του Covid-19.
Αυτό θα το γνωρίζουμε μέσα σε μερικές εβδομάδες, σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, Παναγή Γαλιατσάτο.
«Σε 3-4 βδομάδες θα γνωρίζουμε εάν θα χρειάζεται να κάνουμε την 4η δόση. Έχουμε μία θεραπεία που μας βοηθάει, το εμβόλιο, αλλά το θέμα είναι τα εμβόλια. Πιθανότατα να χρειαστεί να κάνουμε ένα εμβόλιο», δήλωσε μιλώντας στην τηλεόραση του Mega.
Ο κ. Γαλιατσάτος επεσήμανε πως όλος ο κόσμος έχει επαναπαυθεί μετά την άρση των μέτρων, και ειδικά την άρση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους.
«Κυριαρχεί η Όμικρον 2, και βλέπουμε ότι στις ΜΕΘ δεν έχουμε ασθενείς με κορωνοϊό. Όποιος δεν έχει κάνει την αναμνηστική δόση να την κάνει», είπε προσθέτοντας ότι τόσο στην Ελλάδα όσο και στις ΗΠΑ, έχει παρατηρηθεί ότι οι καινούριες παραλλαγές προκύπτουν από τους ανεμβολίαστους.
«Εάν μας έρθει και άλλο κύμα πανδημίας, θα πρέπει να κάνουμε και 4η δόση», ανέφερε.
Να σημειωθεί ότι νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης, είχε εκφράσει την άποψη ότι ίσως χρειαστεί η χορήγηση τέταρτης δόσης στα άτομα άνω των 70 ετών .
Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι αυτή τη στιγμή η επιστημονική κοινότητα ξεκαθαρίζει ότι θα έχουμε τέταρτη δόση ή ένα εποχικό εμβόλιο, όπως εκείνο της γρίπης.

Πηγή

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Τα 'μαθες τα νέα;

Ρίξε και εδω μια ματιά!

Ανέβηκαν πρόσφατα...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;