Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FB!

Πώς αμείβεται η αργία της 28ης Οκτωβρίου


Η 28η Οκτωβρίου θεωρείται υποχρεωτική αργία, κατά την οποία απαγορεύεται η απασχόληση των μισθωτών καθώς και η λειτουργία των καταστημάτων και των επιχειρήσεων εκτός από εκείνες που λειτουργούν νόμιμα τις Κυριακές.
Οι πολίτες που εργάζονται στις υποχρεωτικές αργίες, θα αμείβονται με προσαύξηση. Τι σημαίνει όμως αυτό; Για του ημερομίσθιους σημαίνει ότι θα λάβουν κανονικά το συνηθισμένο ημερομίσθιο τους με προσαύξηση 75% που θα υπολογιστεί στο νόμιμο ωρομίσθιο τους, για όσες ώρες απασχοληθούν. Ενώ για όσους λαμβάνουν μηνιαίο μισθό, θα έχουν τόσα ωρομίσθια όσες ώρες απασχοληθούν και προσαύξηση στο νόμιμο ωρομίσθιο τους κατά 75%.
Επιπλέον οι εργαζόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:
Δεν είναι νόμιμος ο συμψηφισμός ημέρας οφειλόμενης ανάπαυσης (ρεπό), με ημέρα υποχρεωτικής αργίας.
Το ημερομίσθιο της 28ης Οκτωβρίου το δικαιούνται και οι μισθωτοί που βρίσκονται σε άδεια, χωρίς να προσμετρηθεί όμως η μέρα αυτή στις εργάσιμες μέρες της άδειάς τους.
Σε περίπτωση που ισχύουν ευνοϊκότεροι όροι (πχ από ΣΣΕ, Κανονισμό Εργασίας, επιχειρησιακή συνήθεια ή έθιμο) ως προς τις προσαυξήσεις της αμοιβής για την εργασία σε ημέρα υποχρεωτικής αργίας ή Κυριακής, αυτοί υπερισχύουν.
ΔΕΙΤΕ:  Ένας απέραντος τιρκουάζ παράδεισος μια ανάσα από την Αργολίδα (Vid)

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!