ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Πώς να βάλετε τάξη σε κάθε γωνιά του σπιτιού σας με 5 απλά βήματα

Η ιδρύτρια του Tidy Mind, Kate Ibbotson εξηγεί πως υπάρχουν 5 απλοί τρόποι να τακτοποιήσουμε εύκολα και γρήγορα κάθε γωνιά του σπιτιού μας.
Αν θα δίνατε τα πάντα για μια επίσκεψη της Marie Kondo στο σπίτι σας, υπάρχουν απλοί τρόποι για να βάλετε τάξη στο χάος που επικρατεί και μπορείτε να τους εφαρμόσετε χωρίς τη βοήθεια άλλων. Το βασικό είναι να θυμάστε πως η μεγαλύτερη δυσκολία στην οργάνωση του κάθε χώρου, είναι η διατήρησή της.
Η αρχή όλων είναι η στρατηγική που θα ακολουθήσετε. Σύμφωνα με την Kate Ibbotson: «Όταν αποφασίζετε να συμμαζέψετε, αποφύγετε να ξεκινήσετε με τη χαρτούρα γιατί θα σας πάρει πολύ χρόνο και το πιο πιθανό είναι να χάσετε το κίνητρο να συνεχίσετε το ξεκαθάρισμα».
Όταν αποφασίσετε να ασχοληθείτε με αντικείμενα συναισθηματικής αξίας, καλό είναι να θυμάστε, όπως τονίζει και η ειδικός, ότι «οι αναμνήσεις μας δεν έχουν να κάνουν με πράγματα, βρίσκονται μέσα μας» οπότε δεν υπάρχει λόγος να το παρακάνουμε με την αποθήκευση πολλών τέτοιων αντικειμένων.
Τώρα ήρθε η ώρα να βάλετε τάξη στην ακαταστασία. Ασχοληθείτε πρώτα με δωμάτια που επικρατεί το μεγαλύτερο χάος και φροντίστε να απαλλαγείτε από τα περιττά. Το επόμενο σημαντικό βήμα είναι να κατηγοριοποιήσετε τα είδη που υπάρχουν μες στον προσωπικό σας χώρο. Ξεκινήστε, καταγράφοντας σε ξεχωριστές λίστες τα αντικείμενα που έχετε να χρησιμοποιήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα και πρέπει να πεταχτούν, τα είδη που δεν χρησιμοποιείτε αλλά έχουν κάποια συναισθηματική αξία για εσάς και όσα είδη δεν είναι λειτουργικά για εσάς και πρέπει να χαριστούν αλλά και τα είδη που θέλετε να τα κρατήσετε. Το πιο σημαντικό σε αυτή τη διαδικασία είναι να φτιάξετε μεγάλα κουτιά με ετικέτες «αποθήκευση», «πέταγμα», «δωρεά».
Λένε πως η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά οπότε τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να καθαρίσετε καλά τους χώρους που έχετε αποδεσμεύσει από τα πολλά αντικείμενα. Ασχοληθείτε εξονυχιστικά με δάπεδα, τοίχους, έπιπλα και κάθε διακοσμητικό στοιχείο του σπιτιού σας.
Ξεσκονίστε σημεία που παλαιότερα αφήνατε για καιρό σκονισμένα και απολυμάνετε σωστά όλες τις επιφάνειες. Σειρά έχει η θέση που θα δώσετε από εδώ και πέρα σε κάθε πράγμα μες στο σπίτι σας. Κάντε λειτουργικό κάθε σημείο, αλλάζοντας θέση μέχρι το κάθε αντικείμενο να βρει το κατάλληλο μέρος για να φιλοξενηθεί. Αξιοποιήστε συρτάρια, φτιάξτε αυτοσχέδια κουτιά και κρατήστε τον χώρο τακτοποιημένο για να μην ξαναχρειαστεί να βάλετε τάξη σε ένα ατελείωτο χάος.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Τα 'μαθες τα νέα;

Ρίξε και εδω μια ματιά!

Ανέβηκαν πρόσφατα...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;