ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Πώς να επιλέξετε τα σωστά κοσμήματα όταν έχετε ευαίσθητο δέρμα

Δεν υπάρχει αυτό που λέμε ευαίσθητο δέρμα, ειδικά στα κοσμήματα

«Εάν το δέρμα αντιδρά στα κοσμήματα, σημαίνει ότι το δέρμα είναι αλλεργικό ή ερεθίζεται εύκολα από ορισμένα κοσμήματα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει δερματίτιδα εξ επαφής», εξηγεί η Dr. Orit Markowitz, δερματολόγος από τη Νέα Υόρκη και ιδρύτρια του OptiSkin.
Με άλλα λόγια, το κλειδί για την αγορά των σωστών αξεσουάρ και κοσμημάτων χωρίς ερεθισμούς είναι να γνωρίζετε σε ποια μέταλλα μπορεί να είστε αλλεργικές. Μόλις το καταλάβετε, είναι πολύ πιο εύκολο να προβείτε στις σωστές αγορές, συμπεριλαμβανομένων κομματιών σε προσιτές τιμές, από ασήμι επιμεταλλωμένο.
Ποια είναι τα τυπικά σημάδια ενός ευαίσθητου δέρματος
Σύμφωνα με το byrdie.com, όταν κάποια έχει ευαίσθητο δέρμα τότε με την χρήση κοσμημάτων το πρώτο σημάδι ότι παρουσιάζει αλλεργική αντίδραση είναι συμπτώματα όπως ερυθρότητα, ξεφλούδισμα και έκκριση υγρών του δέρματος. Ένα άλλο σημάδι αντίδρασης είναι τα μικροσκοπικά εξογκώματα κάτω από το δέρμα όπου ακούμπησε το κόσμημα που προκαλούν και φαγούρα.
Ποιοι τύποι κοσμημάτων είναι καλύτεροι για το ευαίσθητο δέρμα
Ο νούμερο ένα ένοχος που είναι γνωστό ότι προκαλεί δερματική αντίδραση είναι το νικέλιο ή οποιοδήποτε από τα διασταυρούμενα αντιδραστήρια στο νικέλιο, όπως το κοβάλτιο. Και συχνά, αυτά βρίσκονται σε ασημένια κοσμήματα παρά σε καθαρό χρυσό ή πλατίνα, αναφέρει το byrdie.com.
Τι πρέπει να αποφεύγετε όταν ψωνίζετε κοσμήματα
Αν γνωρίζετε ότι τείνετε να αντιδράτε σε συγκεκριμένα μέταλλα, προσπαθήστε να μείνετε μακριά από αυτά. Για παράδειγμα, αν γνωρίζετε ότι το δέρμα σας αντιδρά στο νικέλιο, προσπαθήστε να αποφύγετε την οικογένεια του ασημιού, χωρίς αυτό να περιλαμβάνει τον λευκό χρυσό.
Μπορείτε ακόμα να κάνετε layering κοσμημάτων;
Σύμφωνα με το byrdie.com, ο ερεθισμός του δέρματος ή η πρόκληση αλλεργικής αντίδρασης από κοσμήματα έχει να κάνει περισσότερο με την έκθεση του δέρματος σε αυτά. Όσο περισσότερα κομμάτια, στρώματα ή μεγαλύτερα κομμάτια, λοιπόν, τείνουν να δημιουργούν υγρασία κάτω από το δέρμα σας.
Η υγρασία σε συνδυασμό με το κόσμημα που κάθεται στο δέρμα σας μπορεί να κάνει μικρά στοιχεία από το κόσμημα να εισχωρήσουν στο δέρμα και να δημιουργήσουν μια αντίδραση.
Από τη στιγμή που το δέρμα σας έχει εκτεθεί σε αυτά τα μικρά στοιχεία κάθε φορά και αντιδρά σε αυτά, δεν υπάρχει γυρισμός -ακόμα και η ελάχιστη έκθεση θα οδηγήσει σε σημαντική αντίδραση.

#Εκλογές 2023

Μπήκαμε και επίσημα στην προεκλογική περίοδο!
Αν είστε και εσείς υποψήφιος/α στην Αργολίδα, επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 6948083131.
Πάνω από 100.000 αναγνώστες, κάθε μήνα, διαβάζουν Argolida Planet.
Ευκαιρία να σας μάθουν όλοι!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Αυτά που... παίζουν!

#Διαβάστε σήμερα!

Ρίξε και εδω μια ματιά!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!