ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Πώς να ξαναμπείτε στο «παιχνίδι» των ραντεβού έπειτα από έναν δύσκολο χωρισμό


Υπάρχουν λίγα πράγματα που προκαλούν τόσο άγχος όσο η επιστροφή στα ραντεβού έπειτα από έναν μεγάλο χωρισμό – ξέρετε έναν δραματικό, επώδυνο και εντελώς κινηματογραφικό χωρισμό.
Αυτοί οι χωρισμοί δεν σηματοδοτούν απλώς το τέλος μιας σχέσης, αλλά το τέλος μιας εκδοχής του εαυτού μας. Και έτσι το να ξαναμπούμε στο παιχνίδι των ραντεβού μοιάζει το λιγότερο περίπλοκο.
Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να διασφαλίσετε πως είστε έτοιμες να επιστρέψετε στον «χορό» των γνωριμιών και των ραντεβού και μπορείτε να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις που ανοίγονται μπροστά σας. Η relationship expert, Rachael Lloyd, παρουσιάζει τις 5 κορυφαίες συμβουλές της για το πώς να βγείτε ξανά ραντεβού μετά το τέλος μιας σχέσης.
«Θέσε ξεκάθαρους στόχους», αναφέρει σε άρθρο της στον Indipendent ως την πρώτη και πιο σοβαρή συμβουλή της
«Μετά τον χωρισμό είναι πολύ σημαντικό να καταλάβετε τι σας δίδαξε η προηγούμενη σχέση. Έχετε ζήσει μερικές περιπέτειες μετά τον χωρισμό που σας βοήθησαν να πάτε παρακάτω ή βιώνετε ακόμα πόνο και θλίψη για τη σχέση που έληξε; Όποιο και από τα δύο κι αν είναι μη διστάσετε να το εκφράσετε είτε στο άτομο με το οποίο επιθυμείτε να βγείτε είτε στο άτομο με το οποίο συνομιλείτε στην εφαρμογή γνωριμιών που έχετε εγγραφεί. Έτσι θα είστε ξεκάθαρη και θα γλιτώσετε χρόνο από πιθανό ghosting και άλλες τεχνικές που θα σας φέρουν σε δύσκολη θέση. Επιπλέον, θα νιώσετε πιο δυνατή, αφού είστε ειλικρινής και δεν κρύβεστε από κανέναν».
«Γράψε μια λίστα με τα χαρακτηριστικά του ιδανικού συντρόφου»
Ίσως σας φαίνεται παράξενο, αλλά η ειδικός ισχυρίζεται ότι αυτή η τακτική θα σας βοηθήσει να ξεκαθαρίσετε τα θέλω και τις επιλογές σας. «Όσο πιο ξεκάθαρη είναι η στρατηγική σας, τόσο πιο ξεκάθαρο και δυνατό θα είναι το ταξίδι σας. Στη λίστα για τον ιδανικό σύντροφο σημειώστε από τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του που θα σας αρέσουν μέχρι τα στοιχεία της δουλειάς ή της εκπαίδευσης που θέλετε να έχει. Στη συνέχεια φτιάξτε μια λίστα με όσα δεν θα ανεχόσασταν σε έναν σύντροφο, έτσι θα ξέρετε τι θα αποφεύγετε. Συμβουλευτείτε τις λίστες για να τσεκάρετε τα ταίρια σας και να βεβαιώνεστε πως κάνετε τη σωστή επιλογή».
«Άσε στην άκρη τις συγκρίσεις»
Το μόνο φυσικό μετά το τέλος μιας σχέσης είναι συγκρίνετε τον πρώην σας με τον επόμενο σύντροφο. Αυτό, όμως, το μόνο που θα κάνει είναι να σας κρατά πίσω. «Πρέπει να αρχίσετε να σκέφτεστε τα ραντεβού μόνο αν νιώθετε 100% σίγουρη για τα συναισθήματά σας. Διαφορετικά το μόνο που θα κάνετε είναι να κουβαλάτε βάρη και απωθημένα σε κάθε επόμενη σχέση, η οποία θα τελειώνει το ίδιο δραματικά. Ωστόσο, ακόμα κι αν νιώθετε πολύ δυνατή, μπορεί να υπάρχουν ακόμη συναισθήματα για τον πρώην και αυτό δεν είναι κακό. Προσπαθήστε να αποφύγετε συγκρίσεις πρώην και νυν και προσπαθήστε να γνωρίσετε καλύτερα ένα άτομο πριν καταλήξετε σε βιαστικά συμπεράσματα».
«Άσε τον χρόνο να κυλήσει»
Ακολουθήστε τον δικό σας ρυθμό. Χαλαρώστε και μην πιέζετε τον εαυτό σας να κάνετε αμέσως καινούρια σχέση. «Μειώστε το στρες και τις προσδοκίες σας. Ζήστε τη στιγμή και αν περάσετε ένα όμορφο πρώτο ραντεβού αυξήστε τις ελπίδες για το δεύτερο. Μικρά και σταθερά βήματα θα σας οδηγήσουν εκεί που επιθυμείτε, ενώ και η αυτοπεποίθησή σας θα ανεβαίνει, αφού οι προσδοκίες σας δεν θα γκρεμίζονται».
«Αγάπα τον εαυτό σου»
Μπορεί να ακούγεται κλισέ, αλλά η relationship expert επιμένει σε αυτό. «Οι έντονοι και μεγάλοι χωρισμοί επηρεάζουν βαθιά την αυτοπεποίθησή μας και μας αφήνουν ευάλωτες. Το να επανέλθετε σταδιακά και να “γιατρευτείτε” σωστά το χρωστάτε στον εαυτό σας. Για να νιώσετε πιο καλά με τον εαυτό σας δείτε αγαπημένα πρόσωπα, τραφείτε σωστά, ξεκουραστείτε και κάντε όλα εκείνα που σας δίνουν χαρά».

#Εκλογές 2023

Μπήκαμε και επίσημα στην προεκλογική περίοδο!
Αν είστε και εσείς υποψήφιος/α στην Αργολίδα, επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 6948083131.
Πάνω από 100.000 αναγνώστες, κάθε μήνα, διαβάζουν Argolida Planet.
Ευκαιρία να σας μάθουν όλοι!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Αυτά που... παίζουν!

#Διαβάστε σήμερα!

Ρίξε και εδω μια ματιά!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!