Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FB!

Πώς να φροντίζετε τον εαυτό σας κατά τη διάρκεια του θηλασμού

Οποιαδήποτε νέα μαμά θα συμφωνήσει, ο θηλασμός μπορεί να είναι ένα από τα πιο απαιτητικά και ανταποδοτικά μέρη της πρώιμης μητρότητας.

Δεν υπάρχει τίποτα παρόμοιο και μπορείτε να κάνετε τόσα πολλά για να προετοιμάσετε εκ των προτέρων. Έρχεται επίσης με φορτία άγχους και προσδοκιών – φόβο για το άγνωστο και πιέσεις για να λειτουργήσει. Ακούγεται διασκεδαστικό, σωστά;
Υπάρχουν τόσα πολλά οφέλη του θηλασμού και για αυτό θέλαμε να μοιραστούμε μερικές συμβουλές για να κάνουμε την εμπειρία όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη και χαλαρωτική. Πότε άλλοτε στη ζωή σας θα αναγκαστείτε να κάθεστε με τις ώρες την ημέρα, να αγκαλιάζεστε με ένα γλυκό νεογέννητο και απλά να χαλαρώνετε;
Φροντίστε τον εαυτό σας κατά τη διάρκεια του θηλασμού
Δημιουργήστε τον δικό σας χώρο. Μια συμβουλή για τις μητέρες που θηλάζουν είναι να βρείτε τον χρόνο να δημιουργήσετε έναν ήρεμο χώρο (ιδανικά στην κρεβατοκάμαρα και έναν στο σαλόνι) στο σπίτι σας για το θηλασμό πριν έρθει το μωρό. Θα κάνει τη διαφορά να έχετε ένα γαλήνιο και χαλαρωτικό περιβάλλον όταν δεν κοιμάστε!
Σας προτείνουμε να βρείτε (και να δοκιμάσετε!) μια άνετη καρέκλα νοσηλείας, να δημιουργήσετε μια περιοχή με ένα καλάθι που να χωράει τα είδη νοσηλείας σας και να βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα τραπέζι κοντά για να στρώσετε ένα πανί για ρέψιμο, αλοιφή λανολίνης και τηλέφωνο. Μια χαλαρωτική λίστα αναπαραγωγής βοηθά στη δημιουργία ενός τελετουργικού τόσο για εσάς όσο και για το μωρό και μπορεί να ηρεμήσει τα ανήσυχα μυαλά.
Η άνεση είναι το κλειδί όταν θηλάζετε! Θα φοράτε σουτιέν θηλασμού όλο το εικοσιτετράωρο, γι’ αυτό επενδύστε σε μερικά μαλακά και άνετα σουτιέν θηλασμού. Κάθε νέα μαμά χρειάζεται μια ντουλάπα θηλασμού για να τη φοράει στο σπίτι – ειδικά τις πρώτες εβδομάδες, αυτό θα σας φανεί τόσο βολικό όταν δεν έχετε την ευκαιρία να σκεφτείτε τι θα φορέσετε.
Ένα μαξιλάρι θηλασμού είναι επίσης πολύ χρήσιμο για να βρείτε μια άνετη θέση όταν αρχίζετε να θηλάζετε για πρώτη φορά – και αυτό το ευέλικτο στυλ έχει το τέλειο μέγεθος, επιτρέποντάς το να το χρησιμοποιείτε σε διάφορες θέσεις.
Βρείτε χρόνο για τον εαυτό σας. Το “Me time” με ένα νεογέννητο μπορεί να ακούγεται σαν ξένη φράση, αλλά εμπιστευτείτε μας – είναι απαραίτητο για να είστε η καλύτερη μαμά που μπορείτε να είστε. Υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να φροντίσετε τον εαυτό σας χωρίς καν να το καταλάβετε κατά τις πρώτες εβδομάδες και μήνες της μητρότητας.
Η διατροφή είναι τόσο ζωτικής σημασίας για μια θηλάζουσα μαμά! Προμηθευτείτε υγιεινά γεύματα κατάψυξης ενώ είστε έγκυος. Βεβαιωθείτε ότι έχετε πάντα στη διάθεσή σας πολλά φιλικά προς τον θηλασμό σνακ. Βρείτε χρόνο για ντους κάθε μέρα. Ακούστε μουσική ή ένα podcast, ανάψτε ένα κερί, αφεθείτε σε ένα νέο πλύσιμο σώματος ή μάσκα προσώπου και περάστε 10-15 λεπτά χωρίς μωρά μόνοι σας και απολαύστε το!
Χαλαρώστε. Κάντε το θηλασμό στο κρεβάτι κατά τη διάρκεια της νύχτας προτεραιότητα. Συνεργαστείτε με τον σύντροφό σας για να βοηθήσετε με την αλλαγή της πάνας, ώστε να μπορείτε να μένετε στο κρεβάτι κάποια βράδια, να κρατάτε τα φώτα όσο πιο χαμηλά γίνεται και να φοράτε νυχτικό θηλασμού για να το διευκολύνετε.
Περιβάλλετε τον εαυτό σας με υποστήριξη. Ένας από τους κύριους τρόπους για να εξασφαλίσετε ένα επιτυχημένο ταξίδι θηλασμού είναι να αναζητήσετε υποστήριξη. Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας με ένα σεμινάριο θηλασμού πριν αποκτήσετε μωρό, παρακολουθήστε ένα διαδικτυακό μάθημα υποστήριξης για βοήθεια, εγγραφείτε σε μια κοινότητα του Facebook ή συναντηθείτε με έναν σύμβουλο γαλουχίας. Υπάρχουν τόσοι πολλοί σπουδαίοι πόροι υποστήριξης εκεί έξω.
Ο θηλασμός δεν πρέπει να είναι επώδυνος. Εάν είναι, ζητήστε βοήθεια από έναν σύμβουλο, τον γιατρό ή τον παιδίατρό σας.

Πηγή

ΔΕΙΤΕ:  Επιλέξαμε τις πιο ωραίες παραλίες της Αργολίδας

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!