ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Πώς να φτιάξετε φρέσκο ​​θαλασσινό αλάτι


Είτε περπατάτε στην άμμο στο Μάουι, στη Μαγιόρκα ή στο Μέιν, κάθε ωκεάνιο περιβάλλον έχει τη δική του γεύση, η ουσία της οποίας μπορεί να αποσταχθεί, κυριολεκτικά, σε αλάτι.
Το αλάτι στο θαλασσινό νερό αρωματίζεται από το μοναδικό μείγμα θαλάσσιων πλασμάτων, υδρόβιων φυτών και γεωλογίας, με περαιτέρω αποχρώσεις από τις εποχιακές και κλιματικές δυνάμεις. Το να φέρετε αυτές τις γεύσεις στο σπίτι στο τραπέζι του δείπνου είναι εκπληκτικά απλό.
Πού να συλλέξετε το θαλασσινό νερό
Μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά μην επιχειρήσετε να συλλέξετε αλάτι από νερά κοντά σε εγκαταστάσεις λυμάτων, πυρηνικούς αντιδραστήρες και βιομηχανικές ζώνες. Το αστικό αλάτι μάλλον δεν είναι το terroir που αναζητάτε. Αντίθετα, μαζέψτε το από παρθένες περιοχές όπου το νερό είναι καθαρό. Ομοίως, για να αποφύγετε την υπερβολική άμμο, τα υπολείμματα αντηλιακού και διάφορα ακατάλληλα πράγματα που καταλήγουν στο νερό σε δημοφιλείς παραλίες, βγείτε όσο πιο άνετα μπορείτε από την ακτή για να μαζέψετε το νερό (ακόμα καλύτερα, μαζέψτε το από βάρκα).
Από τον ωκεανό στην κουζίνα
Ένα γαλόνι νερού αποδίδει οπουδήποτε από μισό φλιτζάνι έως ένα γεμάτο φλιτζάνι αλάτι, ανάλογα με την αλατότητά του. Σχεδόν κάθε δοχείο μπορεί να κάνει, συμπεριλαμβανομένων πλαστικών κανατών, γυάλινων μπουκαλιών και ψυκτών. Μόλις έχετε το νερό, αφήστε το να καθίσει ανενόχλητο για αρκετές ημέρες σε δροσερό μέρος, έτσι ώστε τυχόν άμμος ή ίζημα να επιπλέει στον πυθμένα. Μπορείτε να παραλείψετε αυτό το βήμα, φιλτράροντας το νερό μέσα από πολλά στρώματα υφάσματος, αλλά θα χάσετε λίγο από το αλάτι με αυτόν τον τρόπο.
Εξαγωγή αλατιού
Το επόμενο βήμα είναι να ζεστάνετε το νερό στη σόμπα για να το αφήσετε να εξατμιστεί αργά (μια μεγάλη κατσαρόλα κονσερβοποίησης είναι ιδανική για αυτό το σκοπό). Για να αποφύγετε να διαταραχθεί το ίζημα στο κάτω μέρος, χρησιμοποιήστε ένα πλαστικό σωλήνα για να σιφωνίσετε το νερό μέσα στην κατσαρόλα και να αφήσετε μια ίντσα νερό. Ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, φροντίζοντας το νερό να παραμείνει κάτω από το σημείο βρασμού. Ανάλογα με την ποσότητα του νερού, μπορεί να χρειαστούν αρκετές ώρες ή και μέρες μέχρι να ψηθεί σε αλμυρό πολτό. Για να αποφύγετε το κάψιμο, αποσύρετε από τη φωτιά όταν έχει μείνει μόνο μια ίντσα νερό στην κατσαρόλα.
Τελευταία βήματα
Εάν έχετε ένα ηλιόλουστο μέρος χωρίς έντομα (για παράδειγμα, ένα μεγάλο παράθυρο ή μια βεράντα με σήτα), μοιράστε τον αλμυρό πολτό σε ρηχά ταψιά για να αφήσετε το υπόλοιπο νερό να εξατμιστεί. Εναλλακτικά, βάζετε τα ταψιά στο φούρνο στη χαμηλότερη ρύθμιση. Για την πιο αγνή γεύση, εξατμίστε το τελευταίο κομμάτι υγρασίας χωρίς άμεση θερμότητα κρεμώντας το αλάτι σε μια υφασμάτινη σακούλα για λίγες μέρες. Τρίψτε όπως θέλετε.

Πηγή

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Τα 'μαθες τα νέα;

Ρίξε και εδω μια ματιά!

Ανέβηκαν πρόσφατα...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;