ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Ρεύμα: Το κόλπο με την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής – Συνεχίζουμε να πληρώνουμε!

Τι κάνουν οι πάροχοι ρεύματος;

Με τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τον εκσυγχρονισμό της αδειοδοτικής διαδικασίας έργων ΑΠΕ που υπερψηφίστηκε στη Βουλή, καταργήθηκε η ρήτρα αναπροσαρμογής στα κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας.
Και ενώ οι καταναλωτές είχαν νιώσει μια ανακούφιση αποδείχτηκε πως ήταν… στιγμιαία αφού ήρθαν οι ανακοινώσεις για τη χρέωση της κιλοβατώρας.
Όμως φαίνεται πως τελικά η χρέωση της ρήτρας αναπροσαρμογής… βαφτίστηκε αλλιώς.
Όπως είπε η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα στο OPEN: «Όταν θεσμοθετήθηκε το πλαίσιο τι είδαμε στην πρώτη παράγραφο; Οτι η ρήτρα αναπροσαρμογής αναστέλλεται. Τι έγινε στην πράξη; Τι έκαναν οι πάροχοι; Έδωσαν μία τιμή στην πράξη 0,12 και 0,15 και ήρθαν και ενσωμάτωσαν το ποσό της ρήτρας αναπροσαρμογής μέσα στη βασική χρέωση. Έχουμε σύγκρουση διατάξεων. Δεν μπορεί να έχει ανασταλεί από τον νομοθέτη και οι πάροχοι να την βάζουν στη χρέωση. Η χρηματιστηριακή τιμή του ρεύματος δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική τιμή παραγωγής. Κάποια στιγμή πρέπει να μάθουμε την τιμή παραγωγής!».

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Τα 'μαθες τα νέα;

Ρίξε και εδω μια ματιά!

Ανέβηκαν πρόσφατα...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;