Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FB!

Ρωσία: Πόσοι έχουν κληθεί στο πλαίσιο της επιστράτευσης

Πάνω από 200.000 άνθρωποι

«Περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι έφτασαν στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στο πλαίσιο της μερικής κινητοποίησης που ξεκίνησε στις 21 Σεπτεμβρίου», δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου.
Υπενθυμίζεται ότι στις 21 Σεπτεμβρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε μερική κινητοποίηση στη Ρωσία. Σύμφωνα με όσα είπε καλούνται έφεδροι στρατιώτες με στρατιωτική εμπειρία, οι οποίοι έχουν ειδικότητεςπου είναι σε ζήτηση μεταξύ των στρατευμάτων. Με τη σειρά του, ο Σόιγκου διευκρίνισε ότι σχεδιάζεται να καλέσει έως και 300.000 άτομα.
«Η εκπαίδευση του προσωπικού των συγκροτημένων μονάδων πραγματοποιείται σε 80 πεδία εκπαίδευσης και σε έξι κέντρα εκπαίδευσης», είπε ο Σόιγκου σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti.
Ο αριθμός αυτός σημαίνει ότι το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει εκπληρώσει τα σχέδια για μερική κινητοποίηση κατά πάνω από τα δύο τρίτα.
Οι δηλώσεις του Σόιγκου έγιναν αφότου ο κυβερνήτης της περιοχής Χαμπάροφσκ, στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας, δήλωσε τη Δευτέρα ότι χιλιάδες κινητοποιημένοι έφεδροι στάλθηκαν στα σπίτια τους αφού κρίθηκαν ακατάλληλοι για υπηρεσία.

Πηγή

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!