ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Σε πύρινο κλοιό το Σοφικό Κορινθίας! Εκκενώνονται οικισμοί και μοναστήρι (vid)

Μάχη με το πύρινο θηρίο, που κατασπαράζει από τις 02:50 τα ξημερώματα τα πάντα στο πέρασμά του, δίνουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, αλλά και κάτοικοι στο Σοφικό Κορινθίας.

Η φωτιά ξέσπασε στην περιοχή του του Αγίου Βλάση και αμέσως πήρε μεγάλες διαστάσεις έχοντας σύμμαχο τους ισχυρούς ανέμους. Αμέσως δόθηκε εντολή και ισχυρή δύναμη με 88 πυροσβέστες και τέσσερα πεζοπόρα τμήματα έφτασαν στο σημείο και ρίχτηκαν στην μάχη με τις φλόγες, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας από αέρος επιχειρούν τρία αεροπλάνα και τέσσερα ελικόπτερα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κορίνθου, Βασίλη Νανόπουλο εκκενώνονται οι οικισμοί Ελβετικά, Κόρφος και Ήλιος, αλλά και το μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας. Στον Κόρφο, μάλιστα, οι κάτοικοι έχουν κατέβει στην παραλία. Οπως είπε «ο αέρας είναι δυνατός και η φωτιά έχει μέτωπο 4-5 χλμ. ενώ απέχει από το χωριό περίπου 2χλμ.».

Κίνδυνος πυρκαγιάς σε 17 περιοχές

Από το απόγευμα της Πέμπτης η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είχε ενημερώσει ότι η σημερινή μέρα θα ήπυρκαγιάαν εξαιρετικά δύσκολη και πολύ επικίνδυνη για φωτιά.

Σε κατηγορία κινδύνου 4 είναι, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης που εκδίδει η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, οι περιφέρειες: Αττικής, Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας), Ιονίων Νήσων (ΠΕ Κέρκυρας, ΠΕ Κεφαλονιάς, ΠΕ Ζακύνθου), Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Αχαΐας, ΠΕ Ηλείας), Πελοποννήσου (ΠΕ Μεσσηνίας), Θεσσαλίας (ΠΕ Μαγνησίας, ΠΕ Σποράδων), Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕ Θεσσαλονίκης, ΠΕ Χαλκιδικής), Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας) και Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου).

newsbreak.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!