ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Σε χωριό της Αργολίδας έκρυβαν στα λάχανα το… χασίς

Κάπου στις αρχές της δεκαετίας του 80, κάποιοι λαϊκατζήδες από ένα χωριό που βρίσκεται στα βορειοανατολικά του Αργολικού κάμπου, χρησιμοποιούσαν έναν αληθινά ευρηματικό τρόπο να… “σπρώχνουν” στην αγορά χασίς εντόπιας παραγωγής, χωρίς κίνδυνο να ανακαλυφθούν.
Έβαζαν λάχανα για παραγωγή και λίγο πριν να κλείσουν τα φυτά, τοποθετούσαν μέσα τους ένα νάιλον σακουλάκι με χασίς φούντα. Τα φυτά μεγάλωναν και έκλειναν, έχοντας ασφαλισμένο μέσα τους τον… παράνομο ξενιστή.
Όταν ερχόταν ή ώρα να πάνε τα λάχανα (μάπες, τα λέμε στην περιοχή μας) στην λαϊκή, τα στοίβαζαν σε δυο σωρούς στον πάγκο. Καθώς πλησίαζε πελάτης που έδειχνε… “μιλημένος”, τον ρώταγαν:
Θες μάπα ή απ’ το καλό;
Και η ζωή προχωρούσε…
Ώσπου, όπως γίνεται πάντα, όλα τα καλά έχουν ένα τέλος, το πράγμα “βρώμισε” και οργανώθηκε “ντου” της Αστυνομίας στο χωριό. Όπου, όμως, είχε ήδη πέσει “σύρμα” από “ψηλά”.
Όλο το βράδυ, πριν την έφοδο, τα τρακτέρ όργωναν τα χωράφια με τα… “ενισχυμένα” λάχανα.
Την επομένη, ο έλεγχος βρήκε μόνο οργωμένα χωράφια.
Σε λίγα χρόνια ακολούθησαν και τα εισαγόμενα “Αλβανικά” και ή ντόπια παραγωγή χασισιού Π.Ο.Π. (εξαιρετικής ποιότητας) έληξε άδοξα προς μεγάλη πίκρα παραγωγών και χρηστών…
Γιώργος Ν. Μουσταΐρας
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Τα 'μαθες τα νέα;

Ρίξε και εδω μια ματιά!

Ανέβηκαν πρόσφατα...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;