ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Σε ψήφισμα για το Νερό προχωρά ο Δήμος Άργους Μυκηνών

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Άργους-Μυκηνών σε Τακτική συνεδρίασή του που έγινε την 13η Μαρτίου 2023, αποφάσισε την έκδοση ψηφίσματος, με το οποίο, σύσσωμο και ενωμένο, εκφράζει τη στήριξη των θέσεων της Ένωσης των ΔΕΥΑ, καθώς και την εναντίωση στην υπαγωγή των ΔΕΥΑ στον έλεγχο και την εποπτεία της νέας ρυθμιστικής αρχής, ήτοι της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων (πρώην Ρ.Α.Ε.), δηλώνοντας, ότι:
«Ομόφωνα εκφράζουμε την ευθεία και ανεπιφύλακτη στήριξη των θέσεων της Ένωσης των ΔΕΥΑ και της ΚΕΔΕ και τιθέμεθα ενάντια στην υπαγωγή των ΔΕΥΑ στον έλεγχο και την εποπτεία της νέας ρυθμιστικής αρχής, της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων πρώην Ρ.Α.Ε.
Tο νομοσχέδιο συνιστά, κατά τα φαινόμενα, πολύ αρνητική θεσμική εξέλιξη για τον τομέα παροχής υπηρεσιών ύδατος συνεπώς και για τις Δ.Ε.Υ.Α. και χρειάζονται περεταίρω διευκρινήσεις.
Δημιουργείται έντονη ανησυχία, αλλά και υποψία ότι με τη θέσπιση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (Ρ.Α.Α.Ε.Υ.) σχεδιάζονται παρεμβάσεις που ενδεχομένως θα οδηγήσουν στην ιδιωτικοποίηση των Δ.Ε.Υ.Α. και μάλιστα σε αντίθεση με τις αποφάσεις του ΣτΕ.
Αντιδρούμε στην ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση του νερού.
Αντιδρούμε στην πορεία απαξίωσης της τοπικής αυτοδιοίκησης, που μέχρι σήμερα, ήταν το πλέον επιτυχημένο μοντέλο ελέγχου και εποπτείας των ΔΕΥΑ.
Αντιδρούμε στην κατάργηση του Ν.1069/80,τον ιδρυτικό νόμο των ΔΕΥΑ.
Το νερό είναι δημόσιο αγαθό. Η πρόσβαση σε πόσιμο νερό είναι δικαίωμα. Τα δικαιώματα δεν πωλούνται.
Ζητάμε την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου και την εκ νέου επεξεργασία του.»
.
→  Είμαστε εδώ για να μην σε πιάνουν αδιάβαστο!
→  Ακολούθησέ μας στο Facebook και στο Google News για να μάθεις πρώτος αυτά που «παίζουν» στην Αργολίδα.
→  Oι ειδήσεις και τα νέα από ΆργοςΝαύπλιοΕπίδαυρο και Ερμιονίδα, με ένα κλικ στο Argolida Planet.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Τα 'μαθες τα νέα;

Ρίξε και εδω μια ματιά!

Ανέβηκαν πρόσφατα...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;