ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Σημαντική συνάντηση για τον σιδηρόδρομο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου


Ζητήματα που αφορούν στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Περιφέρειας Πελοποννήσου εξετάστηκαν στη συνάντηση που ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας την σήμερα Τρίτη 10 Μαΐου, στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, στην Αθήνα.
Στη σημερινή σύσκεψη μετείχαν, ειδικότερα, ο γενικός γραμματέας Μεταφορών Γιάννης Ξιφαράς, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Σπύρος Πατέρας και ο αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Οικονομίας Χρήστος Λαμπρόπουλος.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε εκτενώς η διαδικασία που εξελίσσεται, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος – Ναύπλιο, ενώ εξετάστηκε συνολικά και το θέμα της επανενεργοποίησης του μετρικού δικτύου μέχρι την Καλαμάτα -“θέμα που αποτελεί βασική επιδίωξη της περιφερειακής Αρχής και για το οποίο δεν υποστέλλει την σημαία” όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Π. Νίκας.
Στην σύσκεψη συμφωνήθηκε το πλάνο δράσης και ο επιμερισμός των ενεργειών από όλες τις πλευρές και προγραμματίστηκε νέα συνάντηση στο υπουργείο, την Τρίτη 24 Μαΐου, στις 10 το πρωί, προκειμένου να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις -τόσο για την επαναλειτουργία της γραμμής Κόρινθος – Ναύπλιο με την όποια μέχρι τώρα καθυστέρηση να συνδέεται αποκλειστικά με τις διαδικασίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όσο και για το μετρικό δίκτυο συνολικά.
Ας σημειωθεί, τέλος, ότι την ίδια ημέρα αναμένονται και ανακοινώσεις σε πολιτικό επίπεδο για το θέμα του σιδηροδρόμου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;