ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Σοβαρεύει η κατάσταση: Σε θέση μάχης τα ελληνικά πλοία

Ώρα μηδέν στο Αιγαίο μετά τις προκλητικές κινήσεις Ερντογάν με το Oruc Reis.

Μέρα με τη μέρα αυξάνεται η ένταση στο Αιγαίο. Η Τουρκία έχει βγάλει πάλι εδώ και μέρες το Oruc Reis στην περιοχή της Ανατολική Μεσογείου χωρίς την παραμικρή διάθεση απόσυρσης. Μάλιστα την Τρίτη το ερευνητικό πλοίο έφτασε πιο κοντά από ποτέ στο Καστελόριζο.

ΔΕΙΤΕ:  Έφυγε από τη ζωή η Δέσποινα Παπαδοπούλου

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις δηλώνουν από την πρώτη στιγμή έτοιμες να απαντήσουν στις προκλήσεις της γειτονικής χώρας. Μάλιστα μέρα με τη μέρα ανεβάζουν και τον βαθμό ετοιμότητάς τους.

Μόνο τυχαία δεν πρέπει να θεωρείται η κίνηση του υπουργείου Άμυνας να δώσει για πρώτη φορά φωτογραφίες του ελληνικού στόλου σε πλήρη παράταξη.

ΔΕΙΤΕ:  Τραγωδία: Μηχανή συγκρούστηκε με αγελάδα – Νεκρός ένας 39χρονος βιοπαλαιστής

Στα φωτογραφικά ντοκουμέντα φαίνονται 5 πολεμικά πλοία σε διάταξη μάχης. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου έχουν στήσει κατά κάποιο τρόπο ένα τείχος 6 ναυτικά μίλια από το Καστελόριζο, στο όριο δηλαδή της ελληνικής αιγιαλίτιδας ζώνη.

Το πέντε ελληνικά πολεμικά πλοία είναι παραταγμένα σε απόσταση 6 ναυτικών μιλίων από το νησιωτικό σύμπλεγμα της Μεγίστης. Εκτός από την επιφάνεια της θάλασσας, ένταση υπάρχει και κάτω από αυτήν.

ΔΕΙΤΕ:  Ακραία αύξηση: Το ελαιόλαδο έφτασε σε νέα «τρελή τıμή» – Πόσο πάει ο τενεκές

Εκεί λαμβάνει χώρα ένα κυνηγητό των υποβρυχίων των δύο χωρών, όπου τα τουρκικά δίνουν μάχη προκειμένου να μην εντοπιστούν από τα ελληνικά συστήματα.

ΠΗΓΗ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!