ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

ΣΟΚάρει η Αναφορά του Λιμενικού: «Εντός ελληνικών χωρικών υδάτων μας εμβόλισαν οι Τούρκοι»!!! (Βίντεο)

Αναφορά του Λιμενικού Σώματος της Κω για το περιστατικό της Τετάρτης στην περιοχή των Ιμίων που έφερε στην επιφάνεια το OPEN αποκαλύπτει πως το τουρκικό σκάφος εμβόλισε το σκάφος του Λιμενικού Σώματος εντός ελληνικών χωρικών υδάτων! 

Συγκεκριμένα, φαίνεται να είναι η αναφορά του σκάφους του ΛΣ το οποίο εμβολίστηκε από την τουρκική ακταιωρό αναφέρει πως η τουρκική ακταιωρός κινήθηκε απειλητικά εναντίον του με μεγάλη ταχύτητα «ΝΑ της Καλόλιμνου εντός ΕΧΥ (ελληνικών χωρικών υδάτων)» κι αυτό έκανε ελιγμούς για να το αποφύγει.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την αναφορά, το τουρκικό σκάφος συνέχισε να κινείται εντός ΕΧΥ με κατεύθυνση ΝΑ προς την Καλόλιμνο, και ενώ το σκάφος «1054» του ΛΣ βρέθηκε παράλληλα με αυτό, τότε οι Τούρκοι έστριψαν απότομα δεξιά επακουμβώντας το και προκαλώντας του ζημιές.

Δηλαδή το Λιμενικό προσπάθησε να αποφύγει την σύγκρουση πραγματοποιώντας ελιγμούς αλλά τελικά εμβολίστηκε εντός ελληνικών χωρικών υδάτων! 

Μάλιστα βάζοντας τις συντεταγμένες στο Google Earth βλέπουμε πως το περιστατικό συνέβη μόλις στα 1,4 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Καλόλιμνου.

Υπενθυμίζουμε πως η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι τα ελληνικά χωρικά ύδατα αποτελούν «κόκκινη γραμμή», κάτι που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν φαίνεται να ισχύει, καθώς στην αναφορά του Λιμενικού προς το αρμόδιο υπουργείο περιγράφεται ότι η τουρκική ακταιωρός εμβόλισε σκόπιμα το ελληνικό σκάφος μόλις στα 1,4 ναυτικά μίλια από τις ελληνικές ακτές.

Η αναφορά του ΛΣ

πηγή

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;