ΣΟΚ στο Ναύπλιο: Νοσηλεύτρια πέθανε ξαφνικά εν ώρα υπηρεσίας – Δεν άντεξε την πίεση και κατέρρευσε!

Ρομά έβριζαν και φώναζαν με αποτέλεσμα η νοσηλεύτρια να πεθάνει από το ακραίο στρες

Σε βαθύ πένθος έχει βυθιστεί η Αργολίδα μετά τον αιφνίδιο θάνατο της 55χρονης νοσηλεύτριας Μαρίας Ζαφείρη, η οποία έχασε τη ζωή της από ανακοπή καρδιάς ενώ βρισκόταν εν ώρα υπηρεσίας στη Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου.
Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 15 Ιουνίου, λίγα λεπτά μετά την άφιξη πέντε τραυματιών Ρομά από τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στην περιοχή της Αρχαίας Τίρυνθας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το όχημα στο οποίο επέβαιναν προσέκρουσε σε μάντρα κάτω από συνθήκες που διερευνώνται.
Παρότι το Νοσοκομείο Ναυπλίου δεν βρισκόταν σε ενεργή εφημερία, το προσωπικό ασφαλείας κινητοποιήθηκε άμεσα για να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες. Κατά τη διάρκεια της διαχείρισης του περιστατικού επικράτησε έντονη αναστάτωση στους χώρους του νοσοκομείου από συγγενείς των τραυματιών, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ιδιαίτερα πιεστικό κλίμα για το προσωπικό.
Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, η Μαρία Ζαφείρη αισθάνθηκε αδιαθεσία και κατέρρευσε. Οι γιατροί και οι συνάδελφοί της έδωσαν μάχη για να την επαναφέρουν, προχωρώντας άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ωστόσο η 55χρονη δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.
Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, στα επείγοντα επικράτησε μεγάλη ένταση από συνοδούς των τραυματιών, γεγονός που επιβάρυνε περαιτέρω το ήδη δύσκολο έργο των υγειονομικών. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η νοσηλεύτρια υπέστη το μοιραίο καρδιακό επεισόδιο μέσα στο περιβάλλον αυτής της έντονης πίεσης.
Μετά το συμβάν, οι τραυματίες διακομίστηκαν στη Νοσηλευτική Μονάδα Άργους, όπου συνεχίστηκε η νοσηλεία τους. Σύμφωνα με τις ιατρικές εκτιμήσεις, η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία.
Η απώλεια της Μαρίας Ζαφείρη προκάλεσε συγκίνηση σε ολόκληρη την υγειονομική κοινότητα της Αργολίδας. Σε ανακοίνωσή του, το Νοσοκομείο Ναυπλίου αποχαιρέτησε ένα αγαπητό μέλος της νοσηλευτικής οικογένειας, επισημαίνοντας ότι υπηρέτησε μέχρι την τελευταία στιγμή το λειτούργημά της με αφοσίωση και επαγγελματισμό.
Συγκινητική ήταν και η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων της Νοσηλευτικής Μονάδας Άργους, το οποίο έκανε λόγο για μια συνάδελφο που ξεχώριζε για το ήθος, την εργατικότητα και την προσφορά της στο δημόσιο σύστημα υγείας.
Η τραγωδία αποκτά ακόμη πιο σπαρακτική διάσταση, καθώς πριν από τρία χρόνια η ίδια είχε βιώσει την απώλεια του παιδιού της. Τότε, η οικογένειά της είχε προχωρήσει σε μια συγκινητική πράξη προσφοράς, διαθέτοντας χρήματα που είχαν συγκεντρωθεί στη μνήμη του παιδιού για την ενίσχυση του Νοσοκομείου Ναυπλίου.
Η εξόδιος ακολουθία της Μαρίας Ζαφείρη θα τελεστεί την Τρίτη 16 Ιουνίου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στον Άγιο Δημήτριο (Μετόχι) της Επιδαύρου.
Σχετική είδηση: Σοβαρό τροχαίο στην Αργολίδα με πέντε τραυματίες

Online χρήστες: 98

Αυτά που... παίζουν!