ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Σπείρα “χτύπησε” περίπτερα σε Αργολίδα και Ηλεία. Τώρα δίνουν εξηγήσεις…

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα, των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας,

σε συνεργασία με τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πηνειού και του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, τρεις κλοπές σε περίπτερα, που έλαβαν χώρα πριν από ένα μήνα περίπου στην Αμαλιάδα, στη Γαστούνη και στο Ναύπλιο.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, σε βάρος τεσσάρων ανδρών (τριών αλλοδαπών και ενός ημεδαπού), τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

ΔΕΙΤΕ:  Ξέσπασαν πυρκαγιές στην Ερμιονίδα και στα Λουτρά Ωραίας Ελένης

Ειδικότερα, οι δράστες από την 21/08/2020 έως την 23/08/2020, ενεργώντας από κοινού με άγνωστο συνεργό τους, διέπραξαν δυο κλοπές και μια απόπειρα κλοπής σε τρία περίπτερα, κατά τις οποίες αφαίρεσαν καπνικά προϊόντα συνολικής αξίας (3.355) ευρώ, καθώς και είκοσι κάρτες κινητής τηλεφωνίας, ενώ προκάλεσαν υλικές ζημιές, συνολικής αξίας (3.500) ευρώ.

ΔΕΙΤΕ:  Συνέλαβε πολύ κόσμο η Αστυνομία στην Αργολίδα

Ως προς την μεθοδολογία, οι δράστες απενεργοποιούσαν τον συναγερμό και στη συνέχεια με την χρήση διαρρηκτικών εργαλείων, (σκύλα, ψαλίδα κοπής μετάλλων) παραβίαζαν τις πόρτες και τα ρολά των περιπτέρων.

ΔΕΙΤΕ:  Ναύπλιο: Τον έπιασαν με πρέζα και τον «τράβηξαν» στο Τμήμα

Σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, σε όχημα που εντοπίστηκε έξω από την οικία ενός εκ των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και πιο συγκεκριμένα ψαλίδα κοπής μετάλλων, κατσαβίδια, κόφτης και γάντια χειρός.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!