Στην Αργολίδα τιμούν τη μνήμη ενός ξεχωριστού Αγίου

Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγίου Παντελεήμονα

Με ιδιαίτερη κατάνυξη και τη συμμετοχή πλήθους πιστών αναμένεται να πραγματοποιηθούν και φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Παντελεήμονα στις Μυκήνες, με τον φερώνυμο Ιερό Ναό να αποτελεί το επίκεντρο του διήμερου εορτασμού στις 26 και 27 Ιουλίου.
Η ιερά πανήγυρις, που αποτελεί διαχρονικά σημαντικό θρησκευτικό γεγονός για την περιοχή του Δήμου Άργους – Μυκηνών, θα πραγματοποιηθεί παρουσία του μητροπολίτη Αργολίδας Νεκταρίου, ενώ αναμένεται να προσελκύσει κατοίκους και επισκέπτες που θα προσέλθουν για να τιμήσουν τη μνήμη του Αγίου Παντελεήμονα, του μεγαλομάρτυρα και ιαματικού προστάτη της Ορθοδοξίας.
Οι λατρευτικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Κυριακή 26 Ιουλίου, στις 20:00, με την τέλεση του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού μετ’ αρτοκλασίας.
Τον θείο λόγο θα κηρύξει ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδας, πρωτοπρεσβύτερος Πέτρος Αθανασόπουλος, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει η λιτάνευση της ιερής εικόνας και του λειψάνου του Αγίου στους δρόμους των Μυκηνών.
Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν τη Δευτέρα 27 Ιουλίου, ανήμερα της εορτής, με τον Πανηγυρικό Όρθρο στις 07:00 και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Αργολίδας Νεκταρίου, ολοκληρώνοντας έναν ακόμη εορτασμό αφιερωμένο στον Άγιο που τιμάται ως ανάργυρος ιατρός και προστάτης των ασθενών.

Online χρήστες: 1,519

Αυτά που... παίζουν!