ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Στην τελική ευθεία το έργο του νέου κόμβου στο Λυγουριό

Ένα ακόμα μεγάλο και σημαντικό έργο προχωρά στο Δήμο Επιδαύρου, με την διαμόρφωση νέου ισόπεδου κυκλικού κόμβου στο Λυγουριό, όπου στις 26 Απριλίου 2023 λήγει η προθεσμία υποβολής των προσφορών και στις 3 Μαΐου 2023 αποσφραγίζονται οι προσφορές για το έργο.
Οι εργασίες περιλαμβάνουν: χωματουργικά, τεχνικά έργα, οδοστρωσία, ασφαλτικά, σήμανση, αποχέτευση ομβρίων, κατασκευή πεζοδρομίων, μικρών τοίχων κλπ, τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης και γενική διαμόρφωση υπάρχοντος κόμβου μορφής (Τ).
Ας θυμηθούμε μερικές σημαντικές στιγμές μέχρι τη σημερινή:
– Προ του 2010, έναρξη κατασκευής του έργου Αρκαδικό- Χανι Μερκούρη- Λυγουριό
-28 Απριλίου 2011 απόφαση δημοτικού συμβουλίου (κατά πλειοψηφία) για πρόταση αλλαγής μελέτης από την τότε δημοτική αρχή, “προτείνεται α) να γίνει υποχρεωτικά κόμβος στη διασταύρωση του δρόμου με αυτόν που οδηγεί στο Κέντρο Υγείας και στο Κορωνι, β) να γίνει κόμβος στο σημείο σύνδεσης του με την υπάρχουσα Ε.Ο. εφόσον συμφωνήσουν με δήλωσή τους οι ιδιοκτήτες των παρακειμενων κατοικιών, διαφορετικά η σύνδεση να γίνει με Ταυ”.
-11 Μαΐου το αίτημα με την απόφαση αποστέλλεται στην ΔΕΚΕ Πελοποννήσου στο οποίο τονίζεται ότι “σε επικοινωνία με τους ιδιοκτήτες, δεν συμφωνούν να γίνει κόμβος στη συμβολή με την υφιστάμενη Ε.Ο.”
-ολοκληρώνεται ο κόμβος τελικά σε σχήμα Ταυ
-2019 ξεκινάμε ως νέα δημοτική αρχή να δούμε τις σωστές τεχνικές λύσεις που θα έδιναν μια ασφαλή διέλευση και φυσικά μια αξιοπρεπή είσοδο για το Λυγουριό.
-1-7- 2021 αποστέλλεται στην διεύθυνση τεχνικών έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου η νέα οριστική μελέτη αναβάθμισης του κόμβου Λυγουριού, η οποία εκπονήθηκε ΔΩΡΕΑΝ, μετά από συνεργασία μας με τον μελετητή και παραδόθηκε στο Δήμο μας
-16- 11- 2022 εγκρίνονται οι Περιβαλλοντικοί Όροι της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου “Αναβάθμιση Κόμβου Λυγουριού” με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Πελοποννήσου φυσικά
-26-4-2023 λήγει η προθεσμία υποβολής των προσφορών
-3 -5 – 2023 αποσφραγίζονται οι προσφορές για το έργο “
Τάσος Χρόνης
Δήμαρχος Επιδαύρου

.

→  Είμαστε εδώ για να μην σε πιάνουν αδιάβαστο!
→  Ακολούθησέ μας στο Facebook και στο Google News για να μάθεις πρώτος αυτά που «παίζουν» στην Αργολίδα.
→  Oι ειδήσεις και τα νέα από Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο και Ερμιονίδα, με ένα κλικ στο Argolida Planet.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Τα 'μαθες τα νέα;

Ρίξε και εδω μια ματιά!

Ανέβηκαν πρόσφατα...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;