Στυτική δυσλειτουργία: Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγετε

Το ότι η διατροφή είναι ένας παράγοντας που επιδρά στις σ2ξουαλικές επιδόσεις είναι κάτι παγκοίνως γνωστό.

Μάλιστα, από πολύ παλιά υπάρχουν διατροφικές συνήθειες και τροφές που θεωρούνται αφροδισιακές -και όπως απέδειξε η επιστήμη, όντως, λόγω των συστατικών που περιέχουν, βοηθούν τη λίμπιντο.

Ωστόσο, υπάρχουν και τρόφιμα που επιδρούν αρνητικά στη διάθεση για σ2ξ, και τα οποία καλό είναι να αποφεύγουμε, αν επιθυμούμε μια… ζωηρή ερ2τική ζωή.

Κάποια από τα τρόφιμα αυτά είναι τα παρακάτω:

Αλάτι: Η αυξημένη κατανάλωση αλατιού οδηγεί στην υπέρταση. Μελέτες έχουν δείξει ότι η υψηλή αρτηριακή πίεση συμβάλλει στη στυτική δυσλειτουργία και δεν αντιμετωπίζεται με φαρμακευτική αγωγή κατά της ΣΔ.

Σόγια: Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ διαπίστωσαν ότι μια διατροφή πλούσια σε σόγια μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στύσης στον άνδρα. Αυτό συμβαίνει επειδή ο συγκεκριμένος καρπός ρίχνει τα επίπεδα της τεστοστερόνης.

Κονσέρβες: Οι περισσότερες κονσέρβες περιέχουν ένα χημικό συστατικό που ονομάζεται BPA. Η χρόνια έκθεση στη βλαβερή ουσία έχει αποδειχθεί πως αυξάνει κατά τέσσερις φορές τις πιθανότητες αδυναμίας επίτευξης στύσης.

Τρανς λιπαρά: Συμβάλλουν σημαντικά στην καρδιοπάθεια. Βρίσκονται σε αρκετές επεξεργασμένες τροφές. Η καλή κυκλοφορία του αίματος και η δυνατή καρδιά είναι βασικές προϋποθέσεις για τις ανεβασμένες σεξουαλικές επιδόσεις των ανδρών.

Ζάχαρη: Μελέτες δείχνουν ότι τα επίπεδα τεστοστερόνης μειώνονται έως και κατά 25% όταν αυξάνονται απότομα τα επίπεδα ινσουλίνης στο αίμα.