ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Συμπτώματα Astrazeneca: Τι δείχνει για το ανοσοποιητικό σας ο πυρετός την πρώτη μέρα

Μύθοι και πραγματικότητα

Είναι αναμφίβολα το πιο πολυσυζητημένο εμβόλιο. Πολλά έχουν γραφτεί και ακόμα περισσότερα έχουν ακουστεί για το εμβόλιο της AstraZeneca, το οποίο χωρίς καμία αμφιβολία έχει ένα σημαντικό θέμα.

Σε επικοινωνιακό επίπεδο έχει χάσει το παιχνίδι, καθώς η εταιρία δεν έχει κατορθώσει να αντιστρέψει το κλίμα, ειδικά μάλιστα όταν μιλάμε για ένα τόσο αποτελεσματικό όσο και ασφαλές εμβόλιο.

Μεταξύ των μύθων που έχουν ακουστεί για το συγκεκριμένο εμβόλιο είναι και εκείνος για τα συμπτώματα. Πολλοί πιστεύουν ότι ο πυρετός μετά την πρώτη μέρα δείχνει ότι το ανοσοποιητικό ανταποκρίνεται, ενώ η απουσία του ότι ο οργανισμός δεν χτίζει αντισώματα. Μεγάλος μύθος.

Οι επιστήμονες οι οποίοι γνωρίζουν καλύτερα από τους γιατρούς των social media τονίζουν αφενός ότι η αντίδραση είναι θέμα οργανισμού και όχι ηλικίας, αφετέρου ότι τα συμπτώματα ή η απουσία τους δεν έχουν σχέση με τα αντισώματα που δημιουργούνται.

Οπότε είτε κάνετε πυρετό μετά το εμβόλιο, είτε όχι μην ανησυχήσετε. Δεν χρειάζεται να προσθέσετε ένα επιπλέον βάρος στον εαυτό σας, ειδικά όταν αυτό, δεν δείχνει κάτι για την ανταπόκριση του οργανισμού στο εμβόλιο.

Όσο για τον πόνο στο χέρι, στο σημείο που κάνατε το εμβόλιο θεωρείται απόλυτα φυσιολογικός και μπορεί να διαρκέσει έως και 10 ημέρες.

Πηγή

#Εκλογές 2023

Μπήκαμε και επίσημα στην προεκλογική περίοδο!
Αν είστε και εσείς υποψήφιος/α στην Αργολίδα, επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 6948083131.
Πάνω από 100.000 αναγνώστες, κάθε μήνα, διαβάζουν Argolida Planet.
Ευκαιρία να σας μάθουν όλοι!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Αυτά που... παίζουν!

#Διαβάστε σήμερα!

Ρίξε και εδω μια ματιά!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!