ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Συνάντηση του Δ. Κουτσούμπα με τον πρόεδρο της Εθνικής Ένωσης Πλοιοκτητών Επαγγελματιών Αλιέων «Η Μεσόγειος»

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε την Πέμπτη με τον πρόεδρο της Εθνικής Ένωσης Πλοιοκτητών Επαγγελματιών Αλιέων «Η Μεσόγειος», Γιώργο Φατούρο. Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο Ορέστης Διαμαντόπουλος, μέλος του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής της ΚΕ του ΚΚΕ.
Ο πρόεδρος της Ένωσης έθεσε στον Δημήτρη Κουτσούμπα το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, καθώς έχει παγώσει η διαδικασία που αφορά την έκδοση νέου κανονιστικού κανονισμού που επιτρέπει -υπό όρους- την παράκτια αλιεία με βιντζότρατα. Ο προηγούμενος έληξε τον Μάιο του 2020 και η κυβέρνηση της ΝΔ δεν υπέβαλε άμεσα αίτηση για ανανέωση της διαδικασίας.
Έκτοτε, και με δεδομένο ότι η διαδικασία έχει παγώσει, οι 120 βιντζότρατες που έχουν απομείνει και δεν απέσυραν τον γρίπο, δεν μπορούν να αλιεύσουν.
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επισήμανε πως ουσιαστικά η απόσυρση του συγκεκριμένου αλιευτικού εργαλείου θα έχει ως αποτέλεσμα την κατάργηση της νόμιμης αλίευσης γόπας και μαρίδας από τον ελληνικό αλιευτικό στόλο. Μάλιστα, στην περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου υπάρχει ζήτημα και με την παράνομη αλιεία Τούρκων ψαράδων, εντός των χωρικών υδάτων της χώρας, με τη χρήση συρόμενων εργαλείων. Αντίστοιχα συμβαίνει και με τους Ιταλούς ψαράδες, μετά τη Συμφωνία της Ελλάδας με την ιταλική κυβέρνηση. Τόνισε στους εκπροσώπους της Ένωσης ότι από τη μεριά τους έχουν δίκιο και ότι υπάρχει άνιση μεταχείριση των συγκεκριμένων αλιέων σε σχέση με μεγαλύτερες επιχειρήσεις (μηχανότρατες, γρι-γρι). Η κυβέρνηση της ΝΔ σκόπιμα δεν λύνει το πρόβλημα, γιατί θέλει να προβάλει ότι ζημιά στα ιχθυοαποθέματα κάνουν μόνο οι βιντζότρατες, για να μένουν στο απυρόβλητο μεγάλες επιχειρήσεις στην αλιεία, ενώ προφανώς και αποτελεί ένα επιπλέον βήμα για τη γενίκευση της ιχθυοκαλλιέργειας παρασύροντας σε επόμενο χρόνο και τις μηχανότρατες κλπ.
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ενημέρωσε επίσης τα μέλη της Ένωσης ότι το ΚΚΕ κατέθεσε στη Βουλή δύο σχετικές Αναφορές για το θέμα, για τις οποίες δεν έχει λάβει καμία απάντηση από την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο. Το ΚΚΕ θα δώσει συνέχεια με την κατάθεση Επίκαιρης Ερώτησης στη Βουλή, ενώ ανάλογη παρέμβαση θα κάνει και στο Ευρωκοινοβούλιο.

πηγή

#Εκλογές 2023

Μπήκαμε και επίσημα στην προεκλογική περίοδο!
Αν είστε και εσείς υποψήφιος/α στην Αργολίδα, επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 6948083131.
Πάνω από 100.000 αναγνώστες, κάθε μήνα, διαβάζουν Argolida Planet.
Ευκαιρία να σας μάθουν όλοι!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Αυτά που... παίζουν!

#Διαβάστε σήμερα!

Ρίξε και εδω μια ματιά!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!