Νέα απάτη στην Αργολίδα
Προσποιούνται υπαλλήλους της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ζητούν τραπεζικούς κωδικούς
Συναγερμός έχει σημάνει στην Αργολίδα και σε ολόκληρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου μετά από σειρά περιστατικών εξαπάτησης πολιτών από επιτήδειους, οι οποίοι τηλεφωνούν σε δικαιούχους πληρωμών προσποιούμενοι ότι είναι υπάλληλοι της Περιφέρειας.

Πώς δρουν οι απατεώνες
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Λειτουργίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι δράστες παρακολουθούν τις αναρτήσεις χρηματικών ενταλμάτων στη “Διαύγεια” και εντοπίζουν στοιχεία προμηθευτών, αναδόχων και άλλων δικαιούχων.
Στη συνέχεια, προχωρούν σε τηλεφωνική επικοινωνία με τα θύματα, ισχυριζόμενοι ότι απαιτούνται κωδικοί e-banking για να ολοκληρωθεί δήθεν κάποια πληρωμή.

Κατηγορηματική διάψευση από την Περιφέρεια
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ξεκαθαρίζει πως:
Καμία οικονομική υπηρεσία της Περιφέρειας δεν ζητά ποτέ τηλεφωνικά τραπεζικούς κωδικούς ή άλλα προσωπικά στοιχεία.
Πρόκειται ξεκάθαρα για απόπειρα απάτης και οι πολίτες δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να κοινοποιούν ευαίσθητα δεδομένα.
Σε περίπτωση που δεχθείτε ύποπτη κλήση, μην δώσετε καμία πληροφορία και επικοινωνήστε άμεσα είτε με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας είτε με τις αστυνομικές αρχές.
Καμπανάκι κινδύνου για την προστασία των πολιτών
Η νέα αυτή μορφή εξαπάτησης, που εκμεταλλεύεται τη δημοσιότητα των οικονομικών πράξεων του δημοσίου μέσω του “Διαύγεια”, απαιτεί αυξημένη εγρήγορση από όλους τους πολίτες. Η ενημέρωση και η προσοχή είναι τα κύρια όπλα απέναντι σε τέτοιου είδους εγκληματικές ενέργειες.
Αστυνομικά Νέα:
- Αργολίδα: Δύο σοβαρά τροχαία μέσα σε λίγες ώρες
- Άγριο ξύλο στο κέντρο του Άργους
- Οι διακοπές στο Πόρτο Χέλι είχαν άσχημη κατάληξη
- Αργολίδα: Φορτηγό καρφώθηκε σε κολόνα της ΔΕΗ. Εγκλωβίστηκε ο οδηγός
- Σοβαρό τροχαίο στην Αργολίδα: Ανατράπηκε μίνι βαν με 10 επιβάτες
- Τροχαίο στην Αργολίδα: Γυναίκα οδηγός κατέληξε μέσα στις ελιές






































