ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Συναγερμός στην Κορινθία: Εμφανίστηκαν μωβ μέδουσες! Λέτε να έρθουν και στην Αργολίδα;

Φέτος θα τη δούμε σε πολλές παραλίες

Και στην Κορινθία εμφανίστηκε η μωβ μέδουσα, την οποία φέτος το καλοκαίρι θα τη δούμε σε πολλές παραλίες της Ελλάδας. 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του loutrakiblog.gr την εμφάνισή τους έκαναν στην παραλία Κρυφή της Ισθμίας του δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων. Πρόκειται για το Σαρωνικό Κόλπο. Μέχρι στιγμής στον Κορινθιακό Κόλπο δεν έχουν εμφανισθεί.
Φέτος, έχουν παρατηρηθεί σε διάφορες περιοχές του Αιγαίου αλλά και του Ιονίου, ενώ χειμερινοί κολυμβητές ανέφεραν ότι έβλεπαν αυτό το είδος μέδουσας και το χειμώνα.
Ωστόσο, η παρουσία τους αυξάνεται κατά πολύ το καλοκαίρι καθώς ευνοούνται οι συνθήκες αναπαραγωγής της λόγω της υψηλότερης θερμοκρασίας της θάλασσας. Η αναπαραγωγή τους ευνοείται και από την κλιματική αλλαγή που αυξάνει τη θερμοκρασία του νερού. Παράλληλα, η μείωση του πληθυσμού των ψαριών, που είναι κυνηγοί τους αλλά και η μείωση των πληθυσμών των θαλάσσιων χελώνων που είναι ο βασικός κυνηγός τους ευνοεί την εξάπλωση των μεδουσών.
Πάντως, μέχρι στιγμής, δεν έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην Αργολίδα…
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Τα 'μαθες τα νέα;

Ρίξε και εδω μια ματιά!

Ανέβηκαν πρόσφατα...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;