Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FB!

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΡΓΟΛΙΔΑ
  • Συναγερμός στους αγρότες της Αργολίδας: Εμφανίστηκε η ασθένεια που «εξολοθρεύει» τις καλλιέργειες

Συναγερμός στους αγρότες της Αργολίδας: Εμφανίστηκε η ασθένεια που «εξολοθρεύει» τις καλλιέργειες

Σοβαρές απώλειες για τους παραγωγούς της Αργολίδας

Καταστροφή στις καλλιέργειες μανταρινιών λόγω «μονίλιας»
Σημαντικές ζημιές έχουν σημειωθεί στις καλλιέργειες μανταρινιών της ποικιλίας Κλημεντίνη σε περιοχές της Αργολίδας, εξαιτίας της εμφάνισης της ασθένειας «μονίλια». Η ασθένεια αυτή προκαλεί αλλοιώσεις στον φλοιό των καρπών, καθιστώντας τους μη εμπορεύσιμους, με αποτέλεσμα σοβαρές απώλειες για τους παραγωγούς.
Αιτίες της εξάπλωσης της ασθένειας
Η εμφάνιση της «μονίλιας» αποδίδεται στις παρατεταμένες βροχοπτώσεις και τις ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν την τρέχουσα περίοδο. Οι συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες δημιούργησαν ιδανικό περιβάλλον για την εξάπλωση της ασθένειας, η οποία είναι ιδιαίτερα δύσκολη να αντιμετωπιστεί. Οι παραγωγοί αδυνατούν να περιορίσουν την εξάπλωση, καθώς η «μονίλια» δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ούτε με χημικά σκευάσματα ούτε με καλλιεργητικές παρεμβάσεις.

Σοβαρές επιπτώσεις στους παραγωγούς και την τοπική οικονομία
Οι ζημιές στις καλλιέργειες έχουν οδηγήσει τους παραγωγούς σε απώλεια παραγωγής και συνεπώς σε σημαντική μείωση του εισοδήματός τους. Η κατάσταση αυτή προκαλεί προβληματισμό για τη βιωσιμότητα πολλών αγροτικών εκμεταλλεύσεων στην περιοχή και δημιουργεί ανησυχία για το μέλλον της αγροτικής οικονομίας της Αργολίδας.

Ανάγκη άμεσης στήριξης των παραγωγών
Το πλήγμα από την καταστροφή των μανταρινιών αναμένεται να έχει αλυσιδωτές επιπτώσεις στην οικονομία της περιοχής, καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη για υποστήριξη των πληγέντων παραγωγών.
Οι τοπικές και κρατικές αρχές καλούνται να αναλάβουν δράση, είτε μέσω οικονομικής ενίσχυσης είτε μέσω προγραμμάτων αποκατάστασης, ώστε να μετριαστούν οι συνέπειες για τους αγρότες και την τοπική κοινωνία.

Online χρήστες: 200

⚫️ Argolida Planet
🎯 To Πρώτο Site της Αργολίδας
📞 6948083131 (Διαφημιστικό Τμήμα)
📧 argolidaplanet@gmail.com
🔴 Ακολούθησέ μας τώρα!
➡️ στο Facebook
➡️ στο Instagram
‼️ Για να μάθεις πρώτος αυτά που «παίζουν» στην Αργολίδα.
👍 Oι Ειδήσεις και τα Νέα από Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο και Ερμιονίδα, με ένα κλικ στο Argolida Planet.

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!