ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Συναυλίες σε Άργος και Νέα Κίο για τις Παγκόσμιες Μέρες πιάνου και παιδικού βιβλίου


Δημοτικό Ωδείο Άργους, Κυριακή, 3 Απριλίου 2022: Δύο συναυλίες στο Άργος και στη Νέα Κίο, για τις «Παγκόσμιες Μέρες» του πιάνου και του παιδικού βιβλίου.
Δύο μεγάλες διεθνείς μέρες του πολιτισμού γιορτάζουμε αυτή την εβδομάδα: είναι οι «Παγκόσμιες Μέρες» του πιάνου (29 Μαρτίου) και του παιδικού βιβλίου (2 Απριλίου). Μια διπλή μουσική γιορτή ετοίμασαν οι μαθητές και οι καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Άργους, με δύο εκδηλώσεις στο Άργος και στην Κίο.

Η «Παγκόσμια Μέρα του Πιάνου» είναι η 88η μέρα του χρόνου, όσα και τα πλήκτρα του πιάνου! Αφιερωμένη στο πιάνο, η συναυλία του Ωδείου θα γίνει την Κυριακή 3 Απριλίου, στην «Αίθουσα Μέγας Αλέξανδρος», στις 11.30 π.μ. Οι μαθητές του Ωδείου θα προσφέρουν ένα πλούσιο πρόγραμμα με έργα πολλών συνθετών και εποχών: Bach, έργα της κλασικής και της ρομαντικής εποχής, ώς τον Debussy, τον Bartók και τον 20ό αιώνα, τη σύγχρονη μουσική κινηματογράφου. Θα παρουσιαστούν παράλληλα κείμενα για το πιάνο μεγάλων συνθετών, σολίστ, παιδαγωγών – όπως οι R. Schumann, H. Neuhaus, I. Philipp, Ρ. Κυριακού – καθώς και ένα παραμύθι για την κατασκευή του πιάνου της Μαρίας Κυνηγού-Φλάμπουρα με μουσικές παρεμβάσεις.
Μαζί με την «Παγκόσμια Μέρα Παιδικού Βιβλίου» θα τιμηθεί ο διαχρονικός, κορυφαίος παιδικός συγγραφέας Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Το παιδικό τμήμα του Χορευτικού Εργαστηρίου του Μορφωτικού Συλλόγου Ν. Κίου και μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Άργους από τις τάξεις του βιολιού, του φλάουτου, της κιθάρας και του πιάνου ετοίμασαν μαζί ένα πρωτότυπο μουσικό παραμύθι, που θα παρουσιαστεί στο Πνευματικό Κέντρο Ν. Κίου την Κυριακή 3 Απριλίου, στις 17.30. Ρυθμικά παιχνίδια και πολλή μουσική θα συνοδεύσουν την αφήγηση-δραματοποίηση του περίφημου παραμυθιού «Το μπαούλο που πετάει» του Άντερσεν.

#Εκλογές 2023

Μπήκαμε και επίσημα στην προεκλογική περίοδο!
Αν είστε και εσείς υποψήφιος/α στην Αργολίδα, επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 6948083131.
Πάνω από 100.000 αναγνώστες, κάθε μήνα, διαβάζουν Argolida Planet.
Ευκαιρία να σας μάθουν όλοι!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Αυτά που... παίζουν!

#Διαβάστε σήμερα!

Ρίξε και εδω μια ματιά!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!