Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FB!

Συντάξεις: Τι αύξηση θα δουν όσοι παίρνουν σήμερα κοντά στα 1.000 ευρώ (παράδειγμα)

Αυξήσεις θα πάρουν πολλοί συνταξιούχοι το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αύξηση στις συντάξεις θα ξεπεράσει το 7% και δεν αποκλείεται να φτάσει στο 8%.
Για παράδειγμα, συνταξιούχος που λαμβάνει σήμερα 1.000 ευρώ, με αύξηση 7% θα παίρνει 1.070 ευρώ. Η αύξηση θα δοθεί σε εθνική και ανταποδοτική ως εξής:
Στα 1.000 ευρώ τα 384 ευρώ είναι η εθνική σύνταξη και τα 616 ευρώ η ανταποδοτική. Η εθνική θα έχει 7% αύξηση και θα διαμορφωθεί στα 411 ευρώ. Αντίστοιχα, το 7% θα δοθεί στην ανταποδοτική που θα διαμορφωθεί στα 659 ευρώ, οπότε θα έχει σύνολο 1.070 ευρώ.
Όπως μάλιστα σημειώνει ο Ελ. Τύπος, όσοι αποχωρήσουν το 2023 (με αίτηση συνταξιοδότησης από 1ης/1/2023 και μετά) θα πάρουν την εθνική σύνταξη με την αύξηση, δηλαδή στα 411 ευρώ ή και παραπάνω (αν η αύξηση είναι πάνω από 7%).
Για όλα αυτά και πολλά άλλα… ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με επικεφαλής Ενώσεων Συνταξιούχων.
Όπως δεσμεύτηκε, για πρώτη φορά θα έχουμε ουσιαστικές αυξήσεις συντάξεων από 1/1/2023, μετά από πολλά χρόνια, σε συνδυασμό με την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους.
Ο πρωθυπουργός ανέλυσε τις παρεμβάσεις τις οποίες έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση για την ενίσχυση του εισοδήματος των συνταξιούχων, έπειτα από τις περικοπές που επιβλήθηκαν με τον νόμο Κατρούγκαλου, οι οποίες περιλαμβάνουν επανέναρξη των τακτικών αυξήσεων και κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης από τις αρχές του 2023, καταβολή έκτακτου βοηθήματος ύψους 250 ευρώ για τους πιο ευάλωτους τον Δεκέμβριο και πίστωση της τέταρτης ετήσιας δόσης, που προβλέπει ο νόμος Βρούτση, για όσους είχαν υποβάλει αίτηση πριν από τον Μάιο του 2016 έχοντας συμπληρώσει 30 χρόνια ασφάλισης.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι, σύμφωνα με ανάλυση του e-ΕΦΚΑ, οι νέες αυξήσεις θα καλύψουν σχεδόν το 95% των συνταξιούχων, ήτοι περισσότερους από 2,47 εκατομμύρια πολίτες, ενώ πολλοί θα δουν αυξήσεις από δύο ή τρεις πηγές. Σχεδόν 1,7 εκατομμύρια δικαιούχοι υπολογίζεται ότι θα ωφεληθούν από το «ξεπάγωμα» των τακτικών αυξήσεων, περισσότεροι από 840.000 εκτιμάται πως θα δουν αύξηση στις αποδοχές τους χάρη στην κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και περίπου 1,2 εκατομμύρια θα λάβουν το έκτακτο βοήθημα ύψους 250 ευρώ.

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!