ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Συνταγογράφηση για προληπτική ψηφιακή μαστογραφία από την 1η ΤΟΜΥ Άργους όλο το Νοέμβριο

Η 25η Οκτωβρίου σηματοδοτεί την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού.

Το Εθνικό Ίδρυμα Καρκίνου του Μαστού (The National Breast Cancer Foundation) αναφέρει ότι μια γυναίκα διαγιγνώσκεται με καρκίνο του μαστού κάθε δύο λεπτά.

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος καρκίνος μεταξύ των γυναικών, ο οποίος επηρεάζει κάθε χρόνο 2,1 εκατομμύρια γυναίκες και προκαλεί επίσης τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων που σχετίζονται με καρκίνο μεταξύ των γυναικών.

Ωστόσο ο καρκίνος του μαστού δεν είναι πια αθεράπευτη ασθένεια επομένως όλες οι γυναίκες πρέπει να εντάξουν τον τακτικό προληπτικό έλεγχο στη ζωή τους, να αγαπήσουν και να φροντίσουν τον εαυτό τους και να αντικαταστήσουν το φόβο για την ασθένεια με επιλογές που προάγουν την υγεία.

ΔΕΙΤΕ:  Four Seasons, Hilton και Intercontinental κάνουν απόβαση στο Πόρτο Χέλι

Η έγκαιρη διάγνωση επιτυγχάνεται με την αυτοεξέταση, την κλινική εξέταση, την μαστογραφία καθώς και τον υπέρηχο μαστού. Οι μέθοδοι διάγνωσης και θεραπείας της νόσου έχουν εξελιχθεί τόσο, ώστε να είναι δυνατή η διάγνωση της νόσου σε πρώιμο στάδιο με αποτέλεσμα να μπορεί να αντιμετωπιστεί επιτυχώς.

Επειδή η συχνότητα του καρκίνου του μαστού αυξάνεται με την πάροδο της ηλικίας, η Διεθνής Ιατρική Κοινότητα προτείνει η πρώτη μαστογραφία να γίνεται ανάμεσα στην ηλικία των 35-40 ετών (η οποία αποτελεί εξέταση αναφοράς), ενώ μετά την ηλικία των 40 ετών συνίσταται ο έλεγχος με μαστογραφία ανά δυο έτη και ετησίως μετά τα 50. Γυναίκες αυξημένου κινδύνου για την εμφάνιση καρκίνου του μαστού πρέπει να εντάσσονται σε προγράμματα εντατικού προληπτικού ελέγχου.

ΔΕΙΤΕ:  «Προσωπείο»: Θεατρική παράσταση στο Κρανίδι

Με αφορμή λοιπόν τη παγκόσμια ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού και στα πλαίσια της ανάπτυξης και υλοποίησης δράσεων και παρεμβάσεων πρόληψης & αγωγής υγείας, η 1η ΤΟΜΥ Άργους θα πραγματοποιεί όλο το Νοέμβριο συνταγογράφηση για προληπτική ψηφιακή μαστογραφία και υπέρηχο μαστού (επι ενδείξεων) ΧΩΡΙΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ, σε γυναίκες άνω των 40 ετών και στις ομάδες αυξημένου κινδύνου. Τ

ΔΕΙΤΕ:  Πωλείται Super Market στο Ναύπλιο

έλος η εξυπηρέτηση των ενδιαφερόμενων και εγγεγραμμένων στην μονάδα ατόμων θα πραγματοποιηθεί κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας, προς αποφυγή συγχρωτισμού στα πλαίσια διασφάλισης της δημόσιας υγείας λόγω του COVID-19.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις: 2751069603

Η συντονίστρια της 1ης ΤΟΜΥ Άργους

Ελίνα Παπαδοπούλου
Γενικός- Οικογενειακός Ιατρός
Επιμελήτρια Ά ΕΣΥ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!