Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FB!

Τεράστια καταστροφή στα υπερπρώιμα βερίκοκα και ροδάκινα στην Αργολίδα


Τραγική είναι η κατάσταση στην περιοχή της Αργολίδας με τις συνεχιζόμενες καταστροφές που υφίστανται οι παραγωγοί. Αρχικά οι παραγωγοί εσπεριδοειδών και στη συνέχεια οι παραγωγοί βερίκοκου και ροδάκινου, εξαιτίας του τελευταίου παγετού.
Οι εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες για την εποχή που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες προκάλεσαν ολοκληρωτική ζημιά στα υπερπρώιμα βερίκοκα και ροδάκινα σε όλον τον αργολικό κάμπο. Ο μετεωρολογικός σταθμός της Πυργέλας την Παρασκευή 18 Μαρτίου έδειξε δύο βαθμούς υπό το μηδέν, ενώ την Κυριακή 20 Μαρτίου η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της νύχτας κύλησε στους πέντε βαθμούς υπό το μηδέν.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των παραγωγών, το μέγεθος της ζημιάς αγγίζει το ενενήντα πέντε τοις εκατό (95%), ιδιαίτερα στις περιοχές Κουτσοπόδι, Πυργιώτικα, Αγία Τριάδα και πολλές άλλες. Συγκεκριμένα, όσα δέντρα βρίσκονταν σε ανθοφορία σε ποσοστό μεγαλύτερο του πενήντα επί τοις εκατό (50%) επλήγησαν ολοκληρωτικά. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι η μείωση της παραγωγής και η αδυναμία εξαγωγών επιτραπέζιου βερίκοκου σύμφωνα με τις προβλέψεις.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Προτίθεσθε να προβείτε άμεσα σε ενέργειες, προκειμένου να γίνει εκτίμηση του ύψους της καταστροφής που έχουν υποστεί οι καλλιεργητές βερίκοκου και ροδάκινου στον Αργολικό κάμπο, εξαιτίας του παγετού που σημειώθηκε το αμέσως προηγούμενο διάστημα, και να προχωρήσετε σε αποζημιώσεις;
Οι ερωτώντες Βουλευτές της Ελληνικής Λύσης
ΑΒΔΕΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!