ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Σχολή Καλών Τεχνών Ναυπλίου: 43 μέρες κατάληψη

43 ημέρες που το Κέντρο Αγώνα Φοιτητριών-Φοιτητών Σχολής Καλών Τεχνών Ναυπλίου έχει γίνει η φωνή ανθρώπων που παλεύουν ενάντια σε ένα σύστημα κρατικής αδιαφορίας.
Είμαστε κομμάτι ενός κράτους που όχι μόνο μας στερεί βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και αγαθά, ιδιωτικοποιώντας ολοένα περισσότερα από αυτά, αλλά ταυτόχρονα θέτει διαρκώς τις ζωές μας σε κίνδυνο.
Ζωές που εμείς τις ονειρευόμαστε γεμάτες τέχνη, δημιουργία, αλληλεγγύη, δικαιοσύνη. Ταυτόχρονα, το κράτος και οι εκπρόσωποί του προσπαθούν κατ’ επανάληψη να σκοτώσουν το όραμά μας, να μας βυθίσουν στο σκοτάδι, να αφαιρέσουν από τις ζωές μας το χρώμα και το φως.
Όσο το προσωπικό συμφέρον και το χρηματικό κέρδος εξακολουθούν να θεωρούνται προτεραιότητες που υπερνικούν την ανθρώπινη ζωή και την αξιοπρέπειά της, όσο οι φιλοδοξίες πολυεθνικών και επενδυτών ξεπερνούν σε αξία τις ανάγκες του απλού λαού, όσο οι μπάτσοι κατακλύζουν τους δημόσιους χώρους μας και το πανεπιστημιακό άσυλο καταπατάται, όσο τα εργατά θεωρούνται αναλώσιμα υλικά, βορά στην βιομηχανική ανάπτυξη και τα κέρδη των αφεντικών τους, όσο
τα συμφοιτητά και τα άτομα της κοινωνικής μας τάξης ρισκάρουμε τις ζωές μας κάνοντας κάτι τόσο απλό όπως το να επιβιβαστούμε σε ένα τρένο και όσο ο κόσμος που έχουν δημιουργήσει οι λίγοι προς όφελος τους προσπαθεί να μας ρουφήξει όλο και περισσότερο μέσα στην δίνη του.
Για εμάς γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρος ο λόγος για τον οποίο συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε το ένα δίπλα στο άλλο, βάζοντας ως σαφή προτεραιότητα το συλλογικό καθήκον και θέτοντας στην άκρη το προσωπικό συμφέρον.
Τα συμφέροντά τούς οδηγούν συμπολιτά μας σε θάνατο. Δεν θα γίνουμε συνένοχα, δεν θα σιωπάσουμε, δεν θα υποχωρήσουμε. Τους απαντάμε ομόφωνα και πιο καθαρά από ποτέ, ενστερνίζοντας το σύνθημα του Βασίλη Μάγγου : “Κι ας μην νικήσουμε ποτέ, θα πολεμάμε πάντα”.

42 ημέρες και όσες χρειαστεί θα βρισκόμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε κατάχρηση εξουσίας στις σχολές μας, απέναντι σε κάθε κακοποιητή. Απέναντι σε κάθε Α.Τ, ο οποίος μέσα από το κέλυφος της κομματικής του ταυτότητας και της πρώην διοικητικής του θέσης παλεύει με οποιονδήποτε τρόπο να φιμώσει την φωνή των παθουσών. Συμπεριφορές όπως η παθητική στάση, η λευκή ψήφος, τα «τεχνικά προβλήματα σύνδεσης» και η ουδέτερη στάση -είναι συνενοχή.

Όσο προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν, να μας καταπιέσουν, να μας τραμπουκίσουν, να μας επιβάλουν την υπακοή μέσω της καταστολής, τόσο θα μας βρίσκουν απέναντι τους, τόσο πιο ανυπότακτα θα γινόμαστε.
ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ
ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΔΟΥΛΟΙ
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Κέντρο Αγώνα Φοιτητριών-Φοιτητών Σχολής Καλών Τεχνών Ναυπλίου

.

→  Είμαστε εδώ για να μην σε πιάνουν αδιάβαστο!
→  Ακολούθησέ μας στο Facebook και στο Google News για να μάθεις πρώτος αυτά που «παίζουν» στην Αργολίδα.
→  Oι ειδήσεις και τα νέα από ΆργοςΝαύπλιοΕπίδαυρο και Ερμιονίδα, με ένα κλικ στο Argolida Planet.

#Εκλογές 2023

Μπήκαμε και επίσημα στην προεκλογική περίοδο!
Αν είστε και εσείς υποψήφιος/α στην Αργολίδα, επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 6948083131.
Πάνω από 100.000 αναγνώστες, κάθε μήνα, διαβάζουν Argolida Planet.
Ευκαιρία να σας μάθουν όλοι!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Αυτά που... παίζουν!

#Διαβάστε σήμερα!

Ρίξε και εδω μια ματιά!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!