Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FB!

Σώζων Λαμπριανός στο Argolida Planet: «Ποιος είπε ότι διαλυόμαστε; Έτσι έχουν τα πράγματα στον Φοίνικα»

«Ακόμα κι αν παίξουμε στο τοπικό, αυτό δεν σημαίνει ότι διαλυόμαστε» δηλώνει ο Πρόεδρος

Στο ρεπορτάζ που ανεβάσαμε χθες στο Argolida Planet, σας ενημερώσαμε για την δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται ο Φοίνικας.
Η ομάδα της Νέας Επιδαύρου αντιμετωπίζει δυσκολίες που έχουν να κάνουν με τα οικονομικά της, λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων που αναμένεται να έχει το νέο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.
Όπως γράψαμε, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να μην καταφέρει ο Φοίνικας να συμμετάσχει στην κατηγορία και να επιστρέψει στο τοπικό. Ο λόγος είναι τα αυξημένα έξοδα που απαιτούνται, ενώ όπως σημειώσαμε, γίνονται ύστατες προσπάθειες για να ξεπεράσει η ομάδα τις δυσκολίες.
Με αφορμή το ρεπορτάζ και επειδή ο φίλαθλος κόσμος ενδιαφέρεται να μάθει τι ακριβώς συμβαίνει στην ομάδα, ο Πρόεδρος του Φοίνικα, Σώζων Λαμπριανός, επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο του Argolida Planet, Ιάσονα Μουσταΐρα, για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και να μην δημιουργούνται, όπως δήλωσε, λανθασμένες εντυπώσεις.

Αρχικά, ο κ. Λαμπριανός χαρακτήρισε ρευστή την κατάσταση στον σύλλογο και εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για τον τίτλο που χρησιμοποιήσαμε «Βαράει διάλυση ο Φοίνικας! Αποχωρεί από την Γ’ Εθνική και επιστρέφει στο τοπικό».
«Δεν διαλυόμαστε» δήλωσε κατηγορηματικά ο κ. Λαμπριανός και συνέχισε «ακόμα κι αν αποφασίσουμε να μην αγωνιστούμε φέτος στη Γ’ Εθνική και δηλώσουμε συμμετοχή στο ερασιτεχνικό της Αργολίδας, αυτό δεν σημαίνει ότι διαλύεται η ομάδα. Η κατάσταση είναι ρευστή και κάνουμε προσπάθειες να ξεπεράσουμε τα εμπόδια».
Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας μας, ο Πρόεδρος του Φοίνικα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις επόμενες κινήσεις, την οικονομική κατάσταση της ομάδας, τα συμβόλαια των παικτών και την αποχώρηση του γυμναστή – βοηθού προπονητή Δημήτρη Παπαδόπουλου.
Εν συντομία, ο κ. Λαμπριανός μας τόνισε πως η πρόθεσή του είναι να κατέβει ο Φοίνικας στη Γ΄ Εθνική. Η ομάδα θα δηλώσει αρχικά συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, όμως η τελική απόφαση θα εξαρτηθεί από τις ομάδες που απαρτίζουν τον όμιλο, όταν αυτές ανακοινωθούν. Ο λόγος δεν είναι αγωνιστικός, αν πρόκειται δηλαδή για καλές ή κακές ομάδες, αλλά από το πού βρίσκονται γεωγραφικά.

«Η απόφασή μας εξαρτάται από τον όμιλο που πρέπει να αγωνιστούμε. Πρέπει να δούμε πρώτα πόσα ταξίδια θα χρειαστεί να κάνουμε μέσα στη σεζόν και να υπολογίσουμε τα έξοδα. Μας απασχολούν ιδιαίτερα οι εκτός έδρας μετακινήσεις. Το νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής θα γίνει με 4 ομίλους και υπάρχουν πολλές ομάδες που έχουν έδρα σε νησιά. Σκεφτείτε να μας βάλουν σε όμιλο που θα πρέπει να ταξιδεύουμε σε πολλά νησιά, πώς θα καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε; Το κόστος είναι δυσβάσταχτο και πιστεύω πως πολλές ομάδες θα δυσκολευτούν οικονομικά» σημείωσε ο κ. Λαμπριανός και στη συνέχεια αναφέρθηκε σε άλλα σημαντικά θέματα της ομάδας.
Τόνισε ότι η κατηγορία θα έχει περισσότερα έξοδα από πέρσι, πως χρειάζεται οικονομική ενίσχυση και δεν σκοπεύει να καλύψει μόνος του τις οικονομικές υποχρεώσεις (σ.σ. έχει δίκιο άλλωστε, πόσα να βάζει κάθε χρόνο; Τα έξοδα είναι τεράστια).
«Εγώ θέλω να παίξουμε στη Γ’ Εθνική. Γι’ αυτό αγωνίζομαι και προσπαθώ διαρκώς. Δεν το συζητάμε ότι αν βρεθούν κι άλλοι να βοηθήσουν οικονομικά θα κατέβουμε στο πρωτάθλημα, αλλά πρακτικά δεν γίνεται να τα βάλω όλα μόνος μου. Πιστεύω είναι κατανοητό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λαμπριανός.

Για τα συμβόλαια των παικτών ανέφερε πως υπήρχαν μόνο τρεις μονοετείς συμφωνίες με παίκτες που έληξαν και όλες οι άλλες λήγουν το 2024 και το 2025. «Ναι μεν ενημέρωσα τους παίκτες ότι μπορούν να βρουν άλλη ομάδα, όπως γράψατε, όμως θα πρέπει πρώτα να ενημερωθεί ο Φοίνικας» σημείωσε ο Πρόεδρος, ενώ ανέφερε πως κάποιοι ποδοσφαιριστές από το περσινό ρόστερ δήλωσαν ότι δεν μπορούν να συμμετάσχουν στη Γ’ Εθνική, λόγω αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων και επιθυμούν να αγωνιστούν στο τοπικό, όπου δεν απαιτούνται τόσες μακρινές μετακινήσεις.
Τέλος, μας ενημέρωσε πως η αποχώρηση του Δημήτρη Παπαδόπουλου δεν έχει σχέση με την κατάσταση στην ομάδα.

Όπως γράψαμε και στο χθεσινό ρεπορτάζ και αφού μας έδωσε τις απαραίτητες διευκρινήσεις ο κ. Λαμπριανός, όλα τα ενδεχόμενα για τη νέα χρονιά στον Φοίνικα είναι ανοιχτά και ελπίζουμε η ομάδα να ξεπεράσει τις δυσκολίες της.
Δυστυχώς, έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι εξαιρετικά δύσκολο να καταφέρει μια ομάδα να ανταποκριθεί σε τόσα έξοδα, από τη στιγμή που τα έσοδα είναι ελάχιστα.
Όπως και να εξελιχθούν τα πράγματα, εννοείται ότι ευχόμαστε να δούμε και τη νέα χρονιά τον Φοίνικα στη Γ’ Εθνική και μακάρι η πρόοδος που παρουσιάζει το αργολικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια να συνεχιστεί.

Όσο για κάποιους (ελάχιστους) αναγνώστες που σχολίασαν ότι το ρεπορτάζ μας είχε στόχο να βλάψει τον Φοίνικα, θα τους απαντήσουμε από την πλευρά μας ότι όσο κι αν ψάξουν σε παλαιότερες αναρτήσεις του Argolida Planet, δεν θα βρουν ούτε μια πρόταση που να γράφει κάτι αρνητικό για την ομάδα. Αντιθέτως, πολλές φορές έχουμε σχολιάσει θετικά την προσπάθεια που γίνεται εκεί. Ακόμα και στο χθεσινό ρεπορτάζ που ενόχλησε κάποιους γράψαμε χαρακτηριστικά: «Πάντως, όπως και να εξελιχθούν τα πράγματα, κρίνεται επιτυχημένη η παρουσία της ομάδας τα τελευταία χρόνια, αφού όχι μόνο κατάφερε να μην υποβιβαστεί αγωνιστικά από την Γ’ Εθνική, αλλά πανηγύρισε και τρόπαια (Κύπελλο Αργολίδας και Super Cup).

Στους εγκάθετους δεν έχουμε να πούμε κάτι. Μας συγχωρείτε αν σας στεναχωρούμε, αλλά δεν έχουμε μάθει να λέμε ψέματα. Όταν μια κατάσταση είναι δύσκολη τι περιμένετε να γράψουμε; Ότι όλα είναι ρόδινα;
.
→  Είμαστε εδώ για να μην σε πιάνουν αδιάβαστο!
→  Ακολούθησέ μας στο Facebook και στο Google News για να μάθεις πρώτος αυτά που «παίζουν» στην Αργολίδα.
→  Oι ειδήσεις και τα νέα από ΆργοςΝαύπλιοΕπίδαυρο και Ερμιονίδα, με ένα κλικ στο Argolida Planet.

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!