ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Τάσος Λάμπρου: Να εκδοθεί τώρα ψήφισμα για την προστασία του δάσους της Κορακιάς

Ψήφισμα για το δάσος της Κορακιάς ζητάει η “Ενότητα Δημιουργίας για την Ερμιονίδα”

Με σημερινή επιστολή στην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ο επικεφαλής της παράταξης “Ενότητα Δημιουργίας για την Ερμιονίδα” και υποψήφιος Δήμαρχος Τάσος Λάμπρου, ζητάει την έκδοση ψηφίσματος – πρότασης για την προστασία του δάσους της Κορακιάς.
Ακολουθεί η επιστολή του κ. Λάμπρου στην κα Ελένη Γκαμίλη – Σιάννα:
” Κα Πρόεδρε,
Ζητώ στο Δημοτικό μας Συμβούλιο που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 07/06/2023 να εκδοθεί ψήφισμα- απόφαση για την προστασία του δάσους της Κορακιάς, από κάθε κακόβουλο σχέδιο από όποιον και εάν προέρχεται, που καταστρατηγεί το χαρακτήρα του και θέλει να εισέλθει το δάσος σε φάση πώλησης και οικιστικής – οικονομικής «εκμετάλλευσης».
Την προηγούμενη εβδομάδα διαβάσαμε στην ημερήσιο έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο δημοσιεύματα, ολοκληρωμένα ρεπορτάζ τα οποία παρουσίαζαν διεξοδικά όλες τις δράσεις ορισμένων που μετά την μεγάλη φωτιά την συγκεκριμένη περιοχή είχαν βάλλει στόχο να ακυρωθεί ο δασικός χαρακτήρας του, να μην μπει σε καθεστώς αναδάσωσης, και να αποδοθεί στον οικοδομικό συνεταιρισμό για οικιστική χρήση.
Τα δημοσιεύματα ήταν συγκλονιστικά, δημιούργησαν πολλαπλά ερωτήματα, ανέδειξαν αυτά τα κακόβουλα σχέδια και για μία ακόμη φορά αντιληφθήκαμε πως κάποιοι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το οικονομικό τους συμφέρον, δεν λογαριάζουν την προβλεπόμενη νομοθεσία ,και την βούληση του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου, των Δημοτών μας που έχουν ως κύρια προτεραιότητα την προστασία του ΔΑΣΟΥΣ της ΚΟΡΑΚΙΑΣ, αυτού του φυσικού πνεύμονα της ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ.
Σας θυμίζω ότι το θέμα έχει ξανά απασχολήσει το Δημοτικό μας Συμβούλιο κατά τον παρελθόν τόσο σε επίπεδο ΔΗΜΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ όσο και σε επίπεδο ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ γιατί πάντα κατά καιρούς κάποιοι αξιοποιώντας γνωριμίες, επαφές, διαβουλεύσεις, περιβάλλοντα, συμφέροντα με την κεντρική διοίκηση είχαν πάντα ένα στόχο να πουληθεί αυτή η επίμαχη έκταση του οικοδομικού συνεταιρισμού των αξιωματικών του Π.Ν .
Πως να ακυρωθεί ο δασικός της χαρακτήρας, πως να οικοδομηθεί, πως να ακυρωθεί στην πράξη η αυστηρή δασική νομοθεσία, τις τροπολογίες θα περάσουν στην Βουλή για να υλοποιηθεί το σχέδιο τους.
Απαιτείται να αντιδράσουμε, να εκφράσουμε την ισχυρή βούληση μας ότι το ΔΑΣΟΣ της ΚΟΡΑΚΙΑΣ πρέπει με κάθε τρόπο να προστατευτεί, δεν μπορεί να πουληθεί, δεν μπορεί να οικοδομηθεί.
ΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΚΑΚΟΒΟΥΛΑ ΣΧΕΔΙΑ.
Τάσος Γ. Λάμπρου
Δημοτικός Σύμβουλος
Δήμου Ερμιονίδας
Επικεφαλής ΕΝ.ΔΗ.ΕΡ
.
→  Είμαστε εδώ για να μην σε πιάνουν αδιάβαστο!
→  Ακολούθησέ μας στο Facebook και στο Google News για να μάθεις πρώτος αυτά που «παίζουν» στην Αργολίδα.
→  Oι ειδήσεις και τα νέα από ΆργοςΝαύπλιοΕπίδαυρο και Ερμιονίδα, με ένα κλικ στο Argolida Planet.

#Εκλογές 2023

Μπήκαμε και επίσημα στην προεκλογική περίοδο!
Αν είστε και εσείς υποψήφιος/α στην Αργολίδα, επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 6948083131.
Πάνω από 100.000 αναγνώστες, κάθε μήνα, διαβάζουν Argolida Planet.
Ευκαιρία να σας μάθουν όλοι!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Αυτά που... παίζουν!

#Διαβάστε σήμερα!

Ρίξε και εδω μια ματιά!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!