Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FB!

Τάσος Λάμπρου: Σχετικά με το ωράριο του προσωπικού καθαριότητας, θα ελεγχθεί η νομιμότητα της Απόφασης

Μετά την έκδοση της νέας απόφασης σχετικά με το ωράριο εργασίας του προσωπικού καθαριότητας,  σχετικά με την συμπλήρωση τροποποίησης της απόφασης 25/2021  δηλώνουμε τα εξής:
-Εμείς είχαμε καταψηφίσει  την αρχική, αυτονόητο ότι είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι και στην διόρθωσή της. Αρχικά οι λόγοι ήταν διαδικαστικοί  οι εργαζόμενοι το 2021 έπρεπε να τους είχε  επιτραπεί η δυνατότητα να  μιλήσουν, να παρουσιάσουν τις θέσεις τους σε επίπεδο Δημοτικού συμβουλίου σχετικά με το ωράριο εργασίας. Τώρα η θέση μας είναι ξεκάθαρη, οι εργαζόμενοι απαιτείται να δουλεύουν κατά την τουριστική περίοδο και το Σάββατο αλλά με τις προβλεπόμενες παροχές (αμοιβές και άλλες ημέρες ξεκούρασης).
-Μετά από 22 χρόνια μας ήρθε μια απόφαση που καταστρατηγούμε  τις πάγιες , σωστές και νόμιμες αποφάσεις του Δημοτικού συμβουλίου ΔΗΜΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ και ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ  και μας παρουσιάστηκε μία απόφαση που καταστρατηγούσε τα δικαιώματα των εργαζομένων, ακύρωνε το πενθήμερο στην πράξη, ακύρωνε  τις συνταγματικές παροχές των εργαζομένων στο τομέα της καθαριότητας.
-Εμείς δεσμευτήκαμε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο να προσφύγουμε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου και σε κάθε άλλο διοικητικό ή δικαστικό όργανο για να γίνει  ουσιαστικός έλεγχος περί της νομιμότητας της συγκεκριμένης νέας  απόφασης. Το οφείλουμε στους εργαζομένους στον τομέα της καθαριότητας, το οφείλουμε  στην πάγια θέση μας να προστατεύουμε  τα κοινωνικά δικαιώματα σε αυτήν την δύσκολη εποχή μας.            
ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!