Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FB!

Ταξί: Η απάτη με τα εικονικά ταξίμετρα – Πώς θα την αντιληφθείτε

Νέους τρόπους εξαπάτησης του επιβατικού κοινού ανακαλύπτουν διάφοροι οδηγοί ταξί με τη βοήθεια της τεχνολογίας.
Η νέα μόδα είναι να κατεβάζουν σε τάμπλετ ή κινητά τηλέφωνα εφαρμογές που προσομοιάζουν ως ταξίμετρα παραπλανώντας έτσι τους επιβάτες.
Έτσι αντί το κανονικό και νόμιμο ταξίμετρο, ανοίγουν το κινητό ή το τάμπλετ το οποίο φυσικά χρεώνει ανάλογα με τις… επιθυμίες του οδηγού ταξί και χωρίς φυσικά να εκδίδει τη νόμιμη απόδειξη.
Εφαρμογές στα τάμπλετ
Η νέα απάτη φαίνεται να έχει γίνει μόδα στη Θεσσαλονίκη όπου δεκάδες οδηγοί ταξί επέβαλαν αυθαίρετες χρεώσεις στους πελάτες τους έχοντας απενεργοποιήσει τα ταξίμετρά και στη θέση τους λειτουργούσαν ηλεκτρονικές εφαρμογές μέσω τάμπλετ ή smartphones.
Η απάτη αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο ειδικής δράσης της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης με εντατικούς ελέγχους σε δεκάδες ταξί.
Συγκεκριμένα το διάστημα 7 έως 10 Μαρτίου, έγιναν έλεγχοι σε 126 οχήματα ταξί στα 20 εκ των οποίων βεβαιώθηκαν παραβάσεις.
Οι συγκεκριμένοι οδηγοί ταξί κατελήφθησαν να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής εφαρμογής ταξιμέτρου μέσω φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών ή κινητών τηλεφώνων αντί να έχουν θέσει σε λειτουργία το ταξίμετρο του οχήματος τους.
Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες
Όταν ο πελάτης μπει στο ταξί πρέπει να εντοπίσει το ταξίμετρο και να γνωρίζει ότι τόσο το κινητό όσο και το tablet δεν αποτελούν ταξίμετρα ακόμα και αν εμφανίζουν αυτές τις ενδείξεις.
Επίσης προτού αποβιβαστεί από το ταξί, πρέπει να ζητά τη νόμιμη απόδειξη παροχής υπηρεσιών, η οποίο μπορεί να εκδοθεί μόνο από νόμιμο ταξίμετρο.
Πηγή

.

→  Είμαστε εδώ για να μην σε πιάνουν αδιάβαστο!
→  Ακολούθησέ μας στο Facebook και στο Google News για να μάθεις πρώτος αυτά που «παίζουν» στην Αργολίδα.
→  Oι ειδήσεις και τα νέα από ΆργοςΝαύπλιοΕπίδαυρο και Ερμιονίδα, με ένα κλικ στο Argolida Planet.
ΔΕΙΤΕ:  Λύκειο «Αυτενεργώ»: 2η θέση στην Ελλάδα για τα κορίτσια από την Αργολίδα

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!