ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ταχύρρυθμα τμήματα μετεκπαίδευσης της Τουριστικής Σχολής σε Άργος και Ερμιονίδα

Ξεκινούν οι αιτήσεις στα τμήματα Μετεκπαίδευσης της Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης (Άργους) του Υπουργείου Τουρισμού για πιστοποίηση και βελτίωση των γνώσεων των συμμετεχόντων εργαζομένων και ανέργων στον τουρισμό με απόκτηση δημοσίου Πιστοποιητικού – τίτλου.
Θα λειτουργήσουν 50 τμήματα σε όλη την Ελλάδα ενώ για την Πελοπόννησο έχουν προγραμματιστεί 14 τμήματα στις ακόλουθες περιοχές: Άργος, Ερμιονίδα, Λουτράκι, Πύργος, Καλαμάτα & Πάτρα.
Για τον Ν. Αργολίδας έχουν εγκριθεί 2 τμήματα για το Αργος στις ειδικότητες Μαγειρικής Τέχνης και Οροφοκομίας ενω κατόπιν προτάσεως του Δ/ντή της Σχολής εγκρίθηκαν από το Υπ Τουρισμού και 2 τμήματα για την περιοχή της Ερμιονίδας στις ειδικότητες Υποδοχής & Επισιτισμού που διαθέτει μεγάλο αριθμό εργαζομένων αλλά και πολλές τουριστικές μονάδες. Οι αιτήσεις θα κατατεθούν από τους ενδιαφερόμενους ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Υπ Τουρισμού www.mintour.edu.gr από την Τετάρτη 15/12/2021 έως και την Πέμπτη 23/12/2021.
Οι απαραίτητες προυποθέσεις που θέτει η προκήρυξη είναι η εργασία στον τουρισμό στις αντίστοιχες ειδικότητες , ο αριθμός ενσήμων της τελευταίας τριετίας (150) η κατοχή τίτλου υποχρεωτικής εκπαίδευσης (Δημοτικού για όσους έχουν τελειώσει το 1980 και Γυμνασίου για όσους τελείωσαν Δημοτικό απο το 1981 και μετά) η ηλικία έως 55 ετών.
Τα Τμήματα Μετεκπαίδευσης με κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα του ν. 1077/1980(Α΄ 225) απευθύνονται στον ενεργό πληθυσμό της χώρας, τον απασχολούμενο στον τομέα του τουρισμού (αλλά και των ανέργων) υλοποιούνται μόνο από το Υπ Τουρισμού με τις πιστοποιημένες – εξειδικευμένες δομές τους όπως την Τουριστική Σχολή ΙΕΚ Πελ/σου στο Αργος..
Σκοπός των Τμημάτων Μετεκπαίδευσης είναι ο εμπλουτισμός των γνώσεων και των δεξιοτήτων των εργαζομένων και των πρόσκαιρα ανέργων εμπειροτεχνών στον τομέα του τουρισμού, η ανάπτυξη εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού και η συνολική βελτίωση του επιπέδου των προσφερόμενων υπηρεσιών στον τουριστικό κλάδο.
Η επιτυχής παρακολούθηση και φοίτηση των 380 ωρών ( περίπου 3,5 μηνών) οδηγεί στην απόκτηση του Πιστοποιητικού Μετεκπαίδευσης του Υπ Τουρισμού και της Υπαλληλικής ιδιότητας κατοχυρώνοντας επίσης επαγγελματικά δικαιώματα του ν. 1077/1980 και ν. 2112/1920 (Α΄ 67). Σε όλη την διάρκεια των μαθημάτων που θα αρχίσουν απο τον Ιανουάριο 2022 οι συμμετέχοντες μαθητές -τριες θα αμοίβονται με ωριαίο επίδομα σύμφωνα με τις παρουσίες τους τόσο οι εργαζόμενοι , οι άνεργοι αλλα και οι επιδοτούμενοι με ανεργία απο τον ΟΑΕΔ.
Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να αναζητούνται στην Τουριστική σχολή στο Αργος ( τηλ 27510 20115, Δαναού 29) και στην ιστοσελίδα μας www.mintour.edu.gr
Άργος 13/12/2021
Ο Δ/ντής Κων/νος Καχριμάνης
ΔΕΙΤΕ:  Τους έπιασαν στο Άργος με τον «μπάφο» στο χέρι!

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!