Πολλοί είναι οι άνθρωποι που μπορεί να νιώσουν κούραση ή να αισθανθούν την ενέργειά τους να υποχωρεί κατά την διάρκεια της ημέρας. Αυτή η έλλειψη ενέργειας θα μπορούσε να επηρεάσει τις καθημερινές σας δραστηριότητες, μειώνοντας την παραγωγικότητά σας.
Διατροφικό boost ενέργειας
Ίσως δεν αποτελεί έκπληξη, ότι ο τύπος και η ποσότητα των τροφίμων που τρώτε παίζουν βασικό ρόλο στον καθορισμό των επιπέδων της ενέργειάς σας κατά την διάρκεια της μέρας.
Παρόλο που όλα τα τρόφιμα σας δίνουν ενέργεια, ορισμένα περιέχουν θρεπτικά συστατικά που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να αυξήσετε τα ενεργειακά σας επίπεδα και να διατηρήσετε την εγρήγορση και την εστίασή σας παρά την κούραση.
Αυτά τα τρόφιμα, περιλαμβάνουν:
Μπανάνες
Οι μπανάνες μπορεί να είναι ένα από τα καλύτερα τρόφιμα για αυξημένη ενέργεια.
Αποτελεί εξαιρετική πηγή σύνθετων υδατανθράκων, καλίου και βιταμίνης Β6, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση των επιπέδων ενέργειας.
Λιπαρά ψάρια
Τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός και ο τόνος είναι καλές πηγές πρωτεϊνών, λιπαρών οξέων και βιταμινών Β, καθιστώντας τα ιδανικά για την διατροφή σας τρόφιμα.
Μια μερίδα σολομού ή τόνου σας παρέχει τη συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και βιταμίνης Β12. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα έχουν αποδειχθεί ότι μειώνουν τη φλεγμονή, η οποία είναι μια κοινή αιτία κόπωσης.
Καστανό ρύζι
Το καστανό ρύζι είναι ένα πολύ θρεπτικό τρόφιμο. Σε σύγκριση με το λευκό ρύζι, είναι λιγότερο επεξεργασμένο και διατηρεί περισσότερη θρεπτική αξία με τη μορφή φυτικών ινών, βιταμινών και μετάλλων.
Μισό φλτιζάνι καστανό ρύζι περιέχει 2 γραμμάρια ινών και παρέχει ένα μεγάλο μέρος της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης μαγγανίου, ένα μεταλλικό στοιχείο, που βοηθά τα ένζυμα να διασπούν τους υδατάνθρακες και τις πρωτεΐνες για να παράγουν ενέργεια.
Ποπ κορν
Το ποπ κορν μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό σνακ χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και φυτικές ίνες, γεγονός που μπορεί να το κάνει πολύ ικανοποιητικό και μια καλή επιλογή για ένα σνακ που ενισχύει την ενέργεια.
Μια μερίδα 1 φλιτζανιού (8 γραμμάρια) ποπ κορν παρέχει ίνες και υδατάνθρακες, παρέχοντας στον οργανισμό μια σταθερή απελευθέρωση ενέργειας.

 Επιστροφή στην Αρχική σελίδα 
→ Ακολουθήστε το Argolida Planet στο Facebook για να μαθαίνετε πρώτοι αυτά που “παίζουν” στην Αργολίδα!