ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Μερομήνια 2023: Ο μήνας του καλοκαιριού με τις ακραίες βροχές και τις χαμηλές θερμοκρασίες

Τα μερομήνια αποτελούν για κάποιους σημαντικό εργαλείο για την παρατήρηση του καιρού, αν και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να προβλέψουν με ασφάλεια τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν.
Η μέθοδος πάντως είναι απλή. Όσοι γνωρίζουν, παρατηρούν τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μία αντιπροσωπεύει τον καιρό των επόμενων μηνών. Δηλαδή, η πρώτη ημέρα δείχνει τι καιρό θα κάνει τον ερχόμενο Αύγουστο, η δεύτερη αφορά τον καιρό του Σεπτεμβρίου, η τρίτη του Οκτωβρίου, κ.ο.κ.
Ο Θεοφάνης Χατζηγρίβας, ο οποίος αναλύει τα Μερομήνια, παραθέτει τις εκτιμήσεις του για το καλοκαίρι. Και δυστυχώς τα νέα είναι δυσοίωνα για τον Ιούνιο καθώς προβλέπει μεγάλη αστάθεια με ισχυρές καταιγίδες και χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες! Αναλυτικά:
Ιούνιος
 • 1/2 έως 7: Κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες, τοπική αστάθεια κυρίως σε ορεινά τμήματα του εσωτερικού κορμού και πιθανώς στη Δυτική Μακεδονία.
 • 8 έως 16/17: Σταδιακά ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες στα κεντρικά και βόρεια.
 • 18 έως 24: Βελτιωμένος με αρκετή ηλιοφάνεια. Αστάθεια σε Μακεδονία, Ηπειρο και πιθανώς δυτικά ηπειρωτικά. Κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες.
 • 25 έως τέλος Ιουνίου: Καλοκαιρία σε ολόκληρη τη χώρα. Υψηλές έως πολύ υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα σταδιακά. Νοτιάδες.
Ιούλιος
 • 1 έως 5/6: Αστάθεια μόνο στα βορειοδυτικά τμήματα. Κανονικές θερμοκρασίες στα βόρεια, υψηλές στα κεντρικά και νότια, έως πολύ υψηλές στα νοτιοανατολικά.
 • 7 έως 12: Καλοκαιρία. Ηπιες έως τοπικά υψηλές θερμοκρασίες στα νότια και την Κρήτη.
 • 13/14 έως 20: Ηλιοφάνεια. Αστάθειες σε ορεινά τμήματα κυρίως της Ανατολικής Μακεδονίας. Υψηλές έως πολύ υψηλές θερμοκρασίες κυρίως στην Πελοπόννησο και τα δυτικά.
 • 21/22 έως τέλος Ιουλίου: Σταδιακά αρκετή υγρασία. Αστάθεια σε ορεινά τμήματα κυρίως του εσωτερικού κορμού και πιθανές μπόρες στη Μακεδονία. Πολύ υψηλές θερμοκρασίες στα δυτικά, κεντρικά και νότια. Πιθανώς επίπεδα καύσωνα.
Αύγουστος
 • 1 έως 16/17: Ιδιαίτερα μακρά περίοδος με παρατεταμένες ζέστες και ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες σε επίπεδα ισχυρού καύσωνα. Πιθανή αφρικανική σκόνη.
 • 18 έως 22: Ζεστός και υγρός στα νοτιοανατολικά και ανατολικά κυρίως τμήματα. Πτώση θερμοκρασία στη Μακεδονία και τα βορειοδυτικά τμήματα. Ισχυρές πιθανές καταιγίδες σε κεντρικά και βόρεια τμήματα.
 • 23/24 έως τέλος Αυγούστου: Καύσωνα στη χώρα εκ νέου. Ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες προς το τέλος της περιόδου. Νοτιάδες.
Πηγή

.

→  Είμαστε εδώ για να μην σε πιάνουν αδιάβαστο!
→  Ακολούθησέ μας στο Facebook και στο Google News για να μάθεις πρώτος αυτά που «παίζουν» στην Αργολίδα.
→  Oι ειδήσεις και τα νέα από Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο και Ερμιονίδα, με ένα κλικ στο Argolida Planet.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Τα 'μαθες τα νέα;

Ρίξε και εδω μια ματιά!

Ανέβηκαν πρόσφατα...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;