ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Τα μισά νέα αυτοκίνητα του 2022 ήταν… Κινέζικα!

Η παραγωγή αυτοκινήτων στην Κίνα, παρά τα προβλήματα με τον κορωναϊό έχει κυριολεκτικά ξεφύγει, καθώς σύμφωνα με αναλύσεις που έγιναν, οι Κινέζοι κατασκευαστές παρουσίαζαν πέντε νέα αυτοκίνητα το μήνα μέσα στο 2022!
Αναλυτικά, το 2022 παρουσιάστηκαν συνολικά σε όλο τον κόσμο 131 νέα αυτοκίνητα (όχι ανανεώσεις ή facelift). Το 47% από αυτά τα νέα αυτοκίνητα ήταν Κινέζικα!
Με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα, τα 62 από τα 131 νέα αυτοκίνητα της χρονιάς που πέρασε παρουσιάστηκαν στην Κίνα. Και η εταιρία που ξεχώρισε ήταν η Κινέζικη SAIC με 10 διαφορετικά νέα μοντέλα. Ακολούθησε η Geely με 8 νέα μοντέλα και η Great Wall με έξι νέα μοντέλα.
Πάντως στην πρώτη θέση βρίσκεται η Toyota με 11 νέα μοντέλα μέσα στην χρονιά, με τέσσερα SUV, τρία σεντάν, τρία πολυμορφικά και ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης.
Δεύτερη είναι η SAIC που προαναφέραμε μαζί με την GM η οποία και αυτή με όλες τις μάρκες της είχε 10 νέα μοντέλα.
Πιο κάτω ήταν η Honda με 8 νέα μοντέλα, και ακολούθησαν τα ευρωπαϊκά γκρουπ με την Stellantis και VW με έξι παρουσιάσεις νέων μοντέλων.
Τα SUV ήταν η κυρίαρχη τάση με 51 νέα μοντέλα και ακολούθησαν τα σεντάν με 23 αυτοκίνητα χάρη στην αγορά της Κίνας.
Πηγή
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;