ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Τα τρία σημάδια που αποδεικνύουν πως η σχέση σας δεν λειτουργεί

Αν δουλέψετε σωστά, μπορεί να υπάρξει λύση.

Η Laura Duester είναι σύμβουλος σχέσεων και ψυχοθεραπεύτρια με έδρα της την Οξφόδρη. Με βάση την εμπειρία της από ζευγάρια που χωρίζουν και ανθρώπους που έχουν πάρει διαζύγιο, κατέληξε πως υπάρχουν τρία βασικά σημάδια που αποδεικνύουν ότι μια σχέση φτάνει στο τέλος της και παύει να λειτουργεί.
Η ίδια ισχυρίζεται ότι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τις σχέσεις μας και το τι περιμένουμε από αυτές, έχει ήδη τεθεί από τα παιδικά μας χρόνια – πράγμα που δεν είναι πάντα θετικό. «Για παράδειγμα, ένας πελάτης μου που μεγάλωσε σε μια οικογένεια στην οποία δεν εξέφραζαν τα συναισθήματά τους και προτιμούσαν να κρύβουν κάτω από το χαλί ό,τι τους προβληματίζει, έκανε σχέσεις πιστεύοντας πως τα όσα νιώθει δεν έχουν σημασία ή ότι δεν μπορεί να τα εκφράσει. Αντιλαμβάνεστε πως αυτό δεν κάνει σε καμία περίπτωση εύκολη την συζήτηση και τη συμβίωση με έναν άλλο άνθρωπο».
Το να μην μπορούμε να εκφράσουμε ανοιχτά τα όσα συμβαίνουν μέσα μας στο άτομο στο οποίο με το έχουμε επιλέξει να μοιραστούμε τη ζωή μας μια συγκεκριμένη περίοδο δεν είναι υγιές. «Το να μην εκφράζουμε τις ανάγκες μας ξεκάθαρα και με σεβασμό στον άλλο δεν θα οδηγήσει πουθενά. Το ίδιο και αν δεν ακούμε όσα εκείνος λέει. Το εύκολο για τα ζευγάρια είναι να πέσουν στην “παγίδα” της παθητικής επιθετικότητας και αντί να μιλούν ξεκάθαρα είτε να σιωπούν είτε να προσβάλλουν με το γάντι τον σύντροφό τους. Όταν όμως, οι ανάγκες μας εισακούονται και γίνονται κατανοητές, τότε η σχέση είναι πιθανότερο να έχει έναν πολύ πιο θετικό κύκλο».
Αυτή είναι και μία βασική αιτία που οδηγεί τις σχέσεις στο τέλος. Μαζί με τις παρακάτω τρεις, ισχυρίζεται η Laura Duester, είναι τα βασικά σημάδια που δείχνουν πως ο δεσμός σας δεν λειτουργεί.
Ο φόβος της οικειότητας
«Πολλά από τα άτομα που συνεργάζομαι κατά καιρούς έχουν προβλήματα οικειότητας και στοργής. Τα πράγματα δυσκολεύουν περισσότερο αν η σεξουαλική έλξη έχει μειωθεί ή αν ένας από τους δύο συντρόφους έχει αλλάξει εμφανισιακά από την αρχή της σχέσης. Η πίεση του να είμαστε και να δείχνουμε τέλειοι, αλλά και να έχουμε τις άριστες επιδόσεις στο σεξ μάς οδηγεί στο να απομακρυνθούμε και να μην εκφράζουμε συχνά τα όσα νιώθουμε για τον άλλο.
Ο φόβος της οικειότητας και οι προσδοκίες μας για το σεξ δημιουργούν γίνονται εμπόδιο στην έκφραση της αγάπης και της στοργής μας προς τον άλλο. Είναι σημαντικό να θυμάστε το πόσο όμορφα νιώθετε, ακόμα και όταν απλώς αγκαλιάζεστε με τον σύντροφό σας. Δοκιμάστε να κοιμηθείτε αγκαλιά ένα βράδυ και θα δείτε πόσο πιο όμορφα θα νιώσετε».
Οι αξίες σας είναι διαφορετικές
«Ένα ζήτημα που συναντώ συχνά είναι αυτό των διαφορετικών ηθικών αξιών σε μία σχέση. Πολλά άτομα έχουν διαφορετικές απόψεις για τη ζωή, την επιτυχία, τα χρήματα, τη δημιουργία οικογένειας από τον σύντροφό τους και δεν το γνωρίζουν καν. Αυτές οι διαφορές αν δεν συζητηθούν ανοιχτά, διαιωνίζονται με αποτέλεσμα να χάνεται η επικοινωνία και να δημιουργούνται συγκρούσεις. Εάν για παράδειγμα, ο ένας άνθρωπος είναι πιο φειδωλός με τα έξοδά του, ενώ ο άλλος όχι τότε μπορεί να υπάρξουν μεγάλες συγκρούσεις, αν δεν υπάρξει εκτενής και ανοιχτή συζήτηση. Το άτομο που ξοδεύει περισσότερα χρήματα μπορεί να νιώθει ότι έτσι απολαμβάνει τη ζωή, ενώ το άτομο που αποταμιεύει μπορεί να χρειάζεται αυτά τα χρήματα για να νιώθει ασφάλεια. Το να επικοινωνήσετε και να δείτε την άποψη του άλλου θα κάνει τη διαφορά στη σχέση σας και στο κατά πόσο αυτή θα έχει συνέχεια».

Πηγή

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;